< Sakari Mattila

Edustusjoukkue

Riku Selander >

4

Hannu Patronen

JOUKKUEEN KAPTEENI
IKÄ

35

SOPIMUS

2020

PELIPAIKKA

Puolustaja

OTTELUT

3

MAALIT

0

SYÖTÖT

0

VIRALLISET OTTELUT 2020 / PÄIVITETTY 2.4.2020

Hanki Hannun fanipaita!

Seurat

  • 2008 FC Honka
  • 2008-2011 Helsingborg (SWE)
  • 2012-2016 Sogndal IL (NOR)
  • 2017-2018 HJK
  • 2019- HIFK

Ura

Patronen on HIFK:n puolustuslinjan liideri ja joukkueen kapteeni, jolla on takanaan yli sata ottelua Veikkausliigassa. Jalkapallo on ollut vahvasti mukana 35-vuotiaan topparin elämässä aina lapsuudesta asti, mutta ajatus ammattilaisurasta heräsi vasta juuri ennen aikuisikää. Patronen oli mukana nostamassa FC Honkaa Veikkausliigaan kaudeksi 2006 ja pelasi jo ensimmäisellä pääsarjakaudellaan 21 ottelua. Seuraavan kauden aikana loukkaantumiset verottivat pelimääriä, mutta kesällä 2008 ura sai uuden käänteen, kun Patronen siirtyi kesken kauden ruotsalaisseura Helsingborgiin.

Patronen pelasi Helsingborgissa yhteensä kolme ja puoli kautta ja voitti niiden aikana yhden Ruotsin mestaruuden, sekä kaksi cup-mestaruutta. Kaudeksi 2012 tie vei Norjaan, jossa hän edusti Sogndalia yhteensä neljä kautta, joista kolme Norjan pääsarjatasolla. Helsingborgiin verrattuna Sogndal oli selvästi pienempi seura, mutta Patronen sai runsaasti vastusta ja toimi viimeisellä kaudellaan seuransa kapteenina. Norjan vuosinaan hän oppi myös norjan kielen, jota hän nykyään pystyy käyttämään myös HIFK:n päivittäisessä arjessa.

Paluu Suomeen oli edessä talvella 2017, jolloin Patronen solmi kaksivuotisen sopimuksen HJK:n kanssa. Kahden kauden aikana otteluita kertyi yhteensä 35, maaleja yhteensä neljä ja samalla hän myös voitti kaksi Suomen mestaruutta. Seura vaihtui kaupungin sisällä kaksi vuotta myöhemmin Patrosen tartuttua HIFK:n tarjoamaan sopimukseen. Sopimusta jatkettiin kesällä 2019 yhdellä vuodella eteenpäin.

Edustusjoukkueen pelaajan roolin lisäksi Patronen on ottanut suuren roolin myös HIFK:n junioritoiminnassa aina viime kesästä lähtien. Hän on toiminut HIFK:n Treenaa Tähtien Kanssa -erityisvalmennusohjelman tähtivalmentajana aina sen perustamisesta saakka viime syksyllä. Viimekesäisen jatkosopimuksen myötä Patronen sai myös vastuulleen ison roolin seuran urheilupuolen kehitystyössä. Hän on mukana HIFK:n junioreiden pelaajakehitystyössä ja on myös valmennuksen kehitysryhmän jäsen.
Patrosen suurimpiin vahvuuksiin kentällä lukeutuu fyysinen ja kova peli, joka toisinaan myös on tuonut mukanaan loukkaantumisia ja varoituksia. Pelinlukutaito, pääpeli ja kyky katkaista vastustajan syötöt ovat korkealla tasolla. Uran varrelta löytyy myös kuusi ottelua Suomen A-maajoukkueesta.

29.08.2019

Treenaa Tähtien Kanssa – Origi, Patronen ja Halme

LUE ARTIKKELI
15.08.2019

Hannu Patronen ja HIFK jatkosopimukseen – ottaa vastuulleen myös uuden tehtävän seurassa

LUE ARTIKKELI
21.07.2019

Matchkamraten: Kapteenin johdolla eteenpäin

LUE ARTIKKELI
27.12.2018

Hannu Patronen ja HIFK sopimukseen

LUE ARTIKKELI