Skip to main content

HIFK har nöjet att informera om att man förlängt med lagets kapten, Hannu Patronen. Det nya kontraktet gäller för säsongen 2020. Patronen anslöt sig till de stjärnprydda under vintern och har sedan dess blivit en ledare i såväl försvaret som laget själv. Han har spelat 15 matcher för de stjärnprydda hittils och har varit en fundamental orsak till HIFK:s positiva försvarsspel.

– HIFK är en fint förening och jag ser mycket potential i laget, så jag är väldigt glad över att få representera HIFK i framtiden. Jag hoppas vi under dom nästa åren kommer kunna utveckla laget och föreningen ännu mera, kommenterar Patronen.

– Lagbygget inför nästa säsong har baserat sig på samma värderingar som vi hade inför denna säsong, och Hannu representerar alla dessa värderingar. Vi är mycket nöjda över att få får njuta av Hannus ledarskap även följande säsong, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

Det nya kontraktet innehåller även en ny roll inom föreningen. Hannu kommer nämligen fr.o.m. septemeber hjälpa till med att utveckla sportaktiviteterna inom föreningen. Den erfarna mittbacken kommer hjälpa till med juniorernas utveckling, bl.a. genom individuell utveckling och genom att planera spelarutvecklingen tillsammans med lagens utvecklingsgrupper. Han kommer även att hjälpa arbetet med samarbetsklubbar och att kartlägga möjliga samarbetspartners.

Sportchef Mika Lönnström ser att den nya förändringen kommer göra avtryck i föreningens dagliga verksamhet och ser att den nya rollen är en positiv grej för Hannu.

– Våra nya långsiktiga utvecklingsplaner kommer inom dom närmaste månaderna börja synas allt starkare i vår dagliga verksamhet och för oss är det mycket positivt att få en erfaren spelare som Hannu med i vårt utvecklingsarbete, säger Lönnström.

Den nya rollen kommer inte påverka kaptenens ansvar på planen, men ökar dem utanför planen, och gör Hannu till en starkare del av hela föreningen och inte bara representationslaget.