Skip to main content

Flickor kan också spela fotboll!

Andelen flickspelare av alla fotbollsspelare är beklagligt liten i jämförelse med andelen pojkspelare. Även om antalet flick- och damspelare under de senaste åren blivit större, finns det fortfarande mycket utrymme för tillväxt. Resultaten från forskningar om fotbollshobbyn för flickor är väldigt positiva. Utöver en idrottslig livsstil samt grundfärdigheter inom motion har fotbollshobbyn en väldigt positiv inverkan på självförtroendet och de sociala färdigheterna hos flickor. Därför vill vi i IFK jobba för att utveckla och förstärka flickfotbollens och -futsalens ställning!

HIFK:s mål är att fostra barn och unga till en idrottslig livsstil, att skapa en trygg lagmiljö som stöder barnens uppväxt och utveckling samt att väcka upp en kärlek för fotboll och futsal. Framför allt vill vi ge barnen en hobby som är rolig att utöva.

Just nu har HIFK lagverksamhet för 2009-2016 födda flickor. För de allra yngsta spelarna handlar hobbyn ännu om att med hjälp av lek lära sig grundläggande färdigheter inom motion och fotboll. Våra äldre åldersgrupper tränar redan mångsidigt upp sina fotbollsfärdigheter på en nivå som passar för just den gruppen.

Laget tränas av ett tränarteam, som planerar träningspassen så att de passar de olika ålders- och nivågrupperna. Vi har gått in för att öka antalet kvinnor på våra tränar- och funktionärsposter för att på det sättet förstärka fotbollens position som en sport för kvinnor. Därför är det viktigt att ge våra flickspelare goda förebilder och rollmodeller.

HIFK önskar alla fotbolls- och motionsintresserade flickor varmt välkomna med i verksamheten! Vi har plats för både nybörjare och för mer erfarna fotbollsspelare i alla våra åldersgrupper. Allt du behöver är ett par skor som passar för motion, lämpliga kläder samt en vattenflaska. Under de två första veckorna kan man komma med och prova på verksamheten helt gratis.

Närmare information om verksamheten hittar du på flicklagens egna sidor (Välj ”Juniorer” –> ”Flickor” i huvudmenyn längst uppe på sidan).

Välkommen med!

Salla Sormunen
Ansvarig för HIFK:s flickfotboll
salla.sormunen[at]hifkfotboll.fi