Skip to main content

HIFK har tecknat en ettårig förlängning med mittbacken Hannu Patronen. 36-åriga Patronen kom till HIFK inför säsongen 2019 och inleder nu sitt tredje år här. Han har varit lagkapten under hela sin tid i HIFK.

Patronen, som tidigare under karriären spelat på den högsta serienivån i både Sverige och Norge, har representerat HIFK i sammanlagt 43 matcher i Veikkausliiga och Finska cupen. Han stod för sitt första mål i den röda skjortan i en bortamatch mot KuPS ifjol. Utöver sin roll som spelare har Patronen varit utvecklare av idrottsverksamheten i föreningen under säsongen 2019. Dessutom har han hunnit avlägga UEFA B-tränarutbildningen hösten 2020.

– Det är fint att få fortsätta jobba här och att vara med på HIFK:s resa även nästa år. Alla mina år här har varit lite olika i jämförelse med varandra, men jag tycker ändå att vi har bra med kontinuitet i det här nya laget. Vår nya tränare kommer såklart med nya friska fläktar till vårt dagliga arbete tillsammans. Våra träningspass denna vecka har varit bra och proffsiga, säger Patronen.

Laget har enbart tre lagträningar tillsammans i bagaget, men enligt Patronen kan man redan klart se chefstränaren Joaquín Gómez teman och idéer i jobbet med laget.

– Redan så här i början har vi gått in på mindre detaljer om hur vi vill spela och träna. Vi vet att vi kommer att stå inför vissa utmaningar, så vi har tagit ut allt av varje träningspass vi haft. Den nya tränaren är en klar auktoritet som också är bra på att diskutera med spelarna. Det här blir nog en bra grej, fortsätter han.

– Det här är en mycket viktig förlängning för oss. Hannu tillför mycket erfarenhet, kontinuitet och mental styrka till laget. Han har också delat med sig av sitt kunnande för oss i utvecklingsarbetet inom vår förening. Jag är väldigt nöjd över att kunna inleda denna veckas spelarnyheter med just det här kontraktet, säger HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

HIFK:s spelarkontrakt 13.1.2021:

Selman El Baset (2021, på lån från FC Ingolstadt)
Aldayr Hernández (2021)
Macario Hing-Glover (2021)
Jean-Claude Mabinda (2021)
Hannu Patronen (2021)

Jani Bäckman (2021)
Sakari Mattila (2022)
Moshtagh Yaghoubi (2021)

Erikson Carlos (2021)

HIFK:s säsongskort finns till salu i Lippupistes kanaler. Denna länk tar dig till Lippupistes webbsida, där du kan säkra din plats på samtliga hemmamatcher nästa år!