Skip to main content

HIFK förstärker sitt lag med den spanska vänsterbacken Felipe ”Pipe” Sáez, 25. Spelarkontraktet sträcker sig över säsongen 2021.

Sáez är hemma från den spanska huvudstaden Madrid och har under sin juniortid representerat både Real Madrid och Rayo Vallecano. Som vuxenspelare har han mest hållit till på den tredje högsta serienivån i Spanien och har före flytten till Finland spelat för Las Rozas CF. Sejouren i Helsingfors blir hans första erfarenhet av spel utomlands.

– Jag är en offensiv spelare som gillar att spela i lag som håller bollen mycket under matcherna. Att komma till Helsingfors kändes som en fin möjlighet, eftersom jag aldrig tidigare spelat utanför Spanien. Jag fick ett gott intryck av HIFK under de samtal vi hade och ser fram emot att få spela här samt bekanta mig närmare med Helsingfors. Jag har hört att det här är en vacker stad speciellt under sommaren, säger Sáez.

– Pipe Sáez är en vänsterfotad försvarare som hämtar in sådana egenskaper vi velat ha i laget redan under en längre tid. Han kan spela både som wing-back och i en fyrbackslinje, vilket innebär att vi via honom får in nya dimensioner i lagets spel jämfört med den förra säsongen. Vi tror att han kommer att överraska många under sommaren, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

HIFK:s spelarkontrakt 28.1.2021:

Målvakter:
Martti Puolakainen (2021)
Markus Uusitalo (2021, på lån från FC Honka)

Försvarare:
Selman El Baset (2021, på lån från FC Ingolstadt)
Aldayr Hernández (2021)
Macario Hing-Glover (2021)
Jean-Claude Mabinda (2021)
Hannu Patronen (2021)
Pipe Sáez (2021)

Mittfältare:
Jani Bäckman (2021)
Jukka Halme (2021)
Sakari Mattila (2022)
Moshtagh Yaghoubi (2021)

Forwards:
Jusif Ali (2021)
Erikson Carlos (2021)

Säkra din plats på Bolt Arena nästa sommar genom att skaffa dig ett HIFK-säsongskort redan i god tid före säsongen kör igång! Korten finns till salu via Lippupiste.