Skip to main content

Den pågående veckan har HIFK Fotbolls nyheter och uppdateringar i sina sociala medier uppdaterats endast på svenska.

Föreningen vill med detta lyfta fram sina traditioner, som en tvåspråkig förening, men även belysa att vissa i vårt samhälle inte får information de behöver tillgänligt på sitt modersmål.

I Finland finns det flera föreningar som kommunicera enbart på antingen svenska eller finska. Tyvärr är vår förening inget undantag, då vi, som tvåspråkig förening, publicerar majoriteten av vårt nyhetsinnehåll enbart på finska.

Vi vill dock förändra detta. Därför söker vi frivilliga personer, som hanterar såväl svenska som finska för att hjälpa med översättningar inom alla delar av HIFK Fotbolls verksamhet inför kommande säsong i Veikkausliiga. Vårt mål är att se till att vi som förening kan säkerställa att vår kommunikation håller en hög standard på båda inhemska språken och att vi kan erbjuda information och service till våra supportrar på deras modersmål.

Ifall du känner att du passar in i beskrivning och vill hjälpa föreningen att utveckla och upprätthålla sin tvåspråkighet uppmanar vi dig att ta kontakt med oss via emailadressen

Tack och glad självständighetsdag.

Joulukuun ensimmäisen viikon ajan 4.-10.12. HIFK Fotbollin uutiset ja sosiaalisen median julkaisut ovat pelkästään ruotsiksi.

Seura haluaa tällä muistuttaa kaksikielisen perinteensä juurista ja nostaa esiin ruotsinkielisen vähemmistön kohtaamaa eriarvoisuutta tapauksissa joissa tiedotus normaalisti tapahtuu vain suomeksi.

Suomessa useiden kaksikielisten seurojen tiedotus on monesti pelkästään vain joko ruotsin- tai suomenkielistä. Myös IFK on julkaissut suurimman osan uutisista ja tiedotteista ainoastaan yhdellä kielellä, siitäkin huolimatta että iso osa seuraajistamme ja seuramme jäsenistä on ruotsinkielisiä. Tavoitteemme on kuitenkin toimia jatkossa paremmin.

Haemme tulevalle Veikkausliigakaudelle vapaaehtoisia jotka omaavat erinomaisen ruotsin ja suomen kielen taidot jotka olisivat valmiit auttamaan meitä mahdollistamaan laadukkaan tiedottamisen molemmilla kotimaisilla kielillä, jotta kaksikielinen seuramme voi jatkossakin tarjota kaikille palvelua omalla äidinkielellään.

Kiitos ja hyvää itsenäisyyspäivää.