Skip to main content

HIFK – Valtti
0 – 2
Miesten Kolmonen
6.7.2024 Klo 15.30
Väinämöisen kenttä

HIFK:n ottelut Kolmosessa jatkuivat kolmen viikon tauon jälkeen, kun Valtti saapui vierailemaan Väinämöisen kentälle joukkueiden ensimmäiseen keskinäiseen kohtaamiseen sitten 80-luvun.

Ennen ottelun alkua vietettiin juhlallisuuksia, kun HIFK:n joukkueenjohtajalle Joona Haavistolle myönnettiin Palloliiton kultainen ansiomerkki. Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, jolla on vähintään 20 vuotta aktiivista toimintaa liitto- tai seuratasolla.

Joona Haavisto palkittiin ennen ottelun alkua. Kuva: Tero Niskanen

Nykyään HIFK:n miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtajana toimiva Haavisto on vaikuttanut HIFK:ssa useissa rooleissa jo vuodesta 1994 alkaen. Tuolloin Haavisto aloitti pelaajana HIFK:n B-junioreissa, joissa pelasi maalivahtina sekä hyökkääjänä. Kausilla 2003-2005 Haavisto pelasi HIFK:n edustusjoukkueessa Nelosessa maalivahtina. B- ja A-junioreiden sekä edustusjoukkueen lisäksi Haavisto pelasi HIFK:n kakkos- ja kolmosjoukkueissa, joista jälkimmäisessä viimeiset vuotensa pelaajana kaudella 2009.

Pelaamisen lisäksi Haavisto on toiminut HIFK:ssa useissa eri rooleissa vapaaehtoisena sekä työntekijänä. Kausilla 2005-2009 Haavisto toimi vielä pelaamisen ohella HIFK:n miesten edustuksen sekä kakkosjoukkueen valmennuksessa sekä joukkueenjohtajana. Joukkuueenjohtajan rooli on jatkunut seurassa tähän päivään asti usealla eri sarjatasolla Veikkausliigaa myöten.

Joukkuetoiminnan lisäksi Haavisto on toiminut HIFK:ssa mm. hallituksen jäsenenä, turvapäällikkönä, toimistotyöntekijänä, aikuistoiminnan koordinaattorina sekä kannattajien yhteyshenkilönä – ja ennen kaikkea kannattajana.

Lisäksi kultainen ansiomerkki myönnettiin HIFK:n hallituksen puheenjohtajalle Jeje Eklöfille.

Eklöf on toiminut 90-luvulla ja 2000-luvun alussa pitkään FC Grumsetin puheenjohtajana, hallituksen jäsenenä sekä pelaajana. Lisäksi Eklöf on toiminut mm. erotuomarina, vapaaehtoisena tapahtumajärjestäjänä, Futsal-liigan hallituksessa sekä pelaajana HIFK:n ikämiesjoukkueissa.

HIFK:ssa eri hallitustehtävissä Eklöf on toiminut kaudesta 2015 alkaen hallituksen jäsenenä, varapuheenjohtajana sekä puheenjohtajana.

Ottelun kulku

Ottelu lähti käyntiin HIFK:n kannalta pirteästi. Ennakkoon kovaa Valttia vastaan kotijoukkue onnistui hallitsemaan pelin alkua ja piti palloa, mutta maalipaikoille pääseminen oli hankalaa.

Vierasjoukkue sai luotua suurimman osan maalipaikoista, mutta ensimmäinen todellinen maalipaikka syntyi 24. peliminuutilla, kun Valtin Amin Omar pääsi vapaasti laukomaan boksin sisältä. Laukaus suuntautui kuitenkin Teddy Schalinin ja HIFK:n maalin yli.

Valtti onnistui kuitenkin hallitsemaan ottelua yhä enemmän ja yritti jatkuvasti murtautua HIFK:n boksiin. 28. minuutilla vierasjoukkue siinä myös onnistui, mutta Roope Seppänen onnistui liukumaan pallon tielle viime hetkellä.

Puolen tunnin kohdalla myös HIFK sai luotua vaarallisimman maalipaikkansa vastahyökkäyksestä. Robin Leskinen pelasi pallon boksiin Zakaria El Mourabille, joka ajautui lopulta hieman pieneen kulmaan mutta sai kuitenkin terävän laukauksen maalia kohti. Valtin maalivahti Aku Talka sai kuitenkin kätensä väliin ja piti pelin edelleen maalittomana.

Ensimmäisen jakson lopussa Valtti pääsi yrittämään avausmaalia vielä upealla kaukolaukausella, mutta Teddy Schalin nappasi upean torjunnan yläkulmaa kohti menevästä laukauksesta.

Zakaria El Mourabi oli lähellä maalintekoa ensimmäisellä jaksolla. Kuva: Tero Niskanen

Toisella jaksolla Valtti onnistui hallitsemaan peliä enemmän ja vajaan kymmenen minuutin jälkeen, 54. peliminuutilla vierasjoukkue siirtyi upean hyökkäyksen päätteeksi 0-1 johtoon Yamir Goranin maalilla.

Vain viisi minuuttia edellisestä HIFK menetti pallon omalla kenttäpuoliskollaan ja Valtin Juuso Niemi onnistui viemään vieraat kahden maalin johtoon.

Ottelun lopussa 89. minuutilla kotijoukkue onnistui luomaan vielä erittäin hyvän maalipaikan, kun Robin Leskinen nousi Valtin boksiin ja tarjoili Guled Hasan Farahille maalin eteen. Laukaus suuntautui kuitenkin hieman päin maalivahtia ja Valtti onnistui pitämään maalinsa puhtaana koko ottelun ajan.

Seuraavat ottelut

HIFK:n ottelut Kolmosessa jatkuvat vasta 26.7., kun joukkue matkustaa Paloheinään HPS:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan Väiskillä lauantaina 3.8., kun Töölön Taisto saapuu kamppailemaan tärkeistä pisteistä.