Skip to main content

Tyttöjen osuus jalkapallon harrastajista on poikiin nähden valitettavan pieni. Vaikka tyttö- ja naispelaajien määrät ovatkin viime vuosien aikana kasvaneet on kasvuvaraa vielä valtavasti. Tutkimustulos tyttöjen jalkapalloharrastuksen osalta on äärimmäisen positiivista. Liikunnallisen elämäntavan ja liikunnallisten perustaitojen lisäksi jalkapalloharrastuksella on valtavan suuri myönteinen vaikutus tyttöjen itsetuntoon, sekä sosiaalisiin taitoihin. Siksi me haluamme myös IFK:ssa tehdä töitä tyttöjalkapallon ja -futsalin eteen!

HIFK:n tavoite on kasvattaa lapsia ja nuoria liikunnalliseen elämäntapaan, luoda turvallinen joukkueilmapiiri lapsen kasvun ja kehityksen tueksi, sekä sytyttää sammumaton liekki jalkapalloa ja futsalia kohtaan.
Ennen kaikkea tavoitteena on luoda lapsille harrastus, jonka parissa on kivaa.

HIFK:lla on tällä hetkellä joukkuetoimintaa 2009 – 2017 syntyneille tytöille.
Siinä missä kaikkein nuorimmat vielä oppivat leikin kautta perusliikuntataitoja ja jalkapallon perustaitoja, vanhemmat ikäluokat harjoittelevat jo hyvin monipuolisesti lajitaitoja tasoryhmälleen sopivalla haastetasolla.

Joukkueiden valmennuksesta vastaa kehittyvä valmennustiimi, joka suunnittelee harjoitukset ikä- ja tasoryhmiin sopiviksi.
Me olemme pyrkineet lisäämään naisten osuutta valmennus- ja taustatehtävissä vahvistaaksemme jalkapallon asemaa nimenomaan tyttöjen ja naisten lajina, tuomalla tyttöpelaajillemme hyviä esikuvia ja roolimalleja.

HIFK toivottaa kaikki jalkapallosta ja liikunnasta kiinnostuneet tytöt rohkeasti mukaan kokeilemaan!
Kaikkiin ikäluokkiin mahtuu mukaan niin aloittelevat jalkapalloilijat kuin jo kokeneemmatkin futarit. Mukaan tarvitaan vain liikuntaan sopivat kengät, vaatteet ja juomapullo. Ensimmäiset kaksi viikkoa voi toimintaan tutustua täysin maksutta.

Katso tarkempia tietoja toiminnasta tyttöjoukkueiden omilta sivuilta (”Juniorit” -> ”Tytöt” päävalikosta), tai ota rohkeasti yhteyttä seuran tyttövastaavaan.

Tervetuloa mukaan!

Salla Sormunen
HIFK:n tyttöjalkapallovastaava
salla.sormunen[at]hifkfotboll.fi
050-5635955