Skip to main content

 

Anymele (1)

Veikkausliigan hallitus on tehnyt muutoksen Liigacupin edellisvuosien pelimalliin ja vuonna 2016 Liigacup pelataan kahdessa alueellisessa kuuden joukkueen lohkossa.

Alkulohkojen sisällä joukkueet pelaavat kaikkia vastaan yksinkertaisen sarjan ja lohkovaihe pelataan aikavälillä 17.1.-21.2. Jatkopelejä ei pelata, vaan lohkovoittajat ratkaisevat suoraan Liigacupin mestaruuden finaalissa, joka pelataan 19.3.

Aiempien kausien tapaan menestyminen Liigacupissa antaa joukkueille myös etua Respect Suomen Cupin osalta.
– Alkulohkojen 5. ja 6. aloittavat Suomen Cupin viimeisen 40 joukkueen mukana
– Alkulohkojen 3. ja 4. aloittavat Suomen Cupin viimeisen 24 joukkueen mukana
– Alkulohkojen 1. ja 2. aloittavat Suomen Cupin viimeisen 16 joukkueen mukana

Alkulohkoissa kolme kotiottelua saavat ne kolme joukkuetta, jotka ovat Veikkausliigassa 2015 sijoittuneet korkeammalle suhteessa lohkon muihin joukkueisiin. Lohkossa A nämä joukkueet ovat Ilves, RoPS ja SJK. Lohkossa B nämä joukkueet ovat FC Inter, FC Lahti ja HJK.

Liigacupin 2016 lohkojako:

Lohko A

SJK
RoPS
Ilves
KuPS
VPS
PS Kemi

Lohko B

HJK
FC Inter
FC Lahti
IFK Mariehamn
HIFK
PK-35 Vantaa

– Seurat ovat kokeneet Liigacupin palvelevan heitä. Liigacupin avulla kaikilla Veikkausliigan seuroilla on mahdollisuus valmistautua Veikkausliigakauteen kovatasoisilla otteluilla, kertoo Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa Veikkausliigan verkkosivuilla.

– Liigacupin rinnalle seurat ovat toivoneet vapaamuotoista valmistautumisjaksoa Veikkausliigakauden alla. Liigacupin kilpailuformaattia tulevalle kaudelle on muokattu tässä tarkoituksessa.

Liigacupin finaalista on kehitetty viime vuosina kiertävä ottelutapahtuma, joka nostattaa kiinnostusta vähän ennen Veikkausliigakauden alkua. Mahdollisuutta järjestää finaali omalla paikkakunnalla tullaan tarjoamaan finalisteille myös ensi vuoden Liigacupissa.

– Kahden viime kauden aikana kaikki Liigacupin finaalissa pelanneet joukkueet [HJK, RoPS, SJK, VPS] ovat edenneet kauden päätteeksi europeleihin, eli ilmeisesti myös Liigacupin voittajan kirous on nyt selätetty – jos se nyt koskaan ihan totta olikaan, Marjamaa naurahtaa.

Liigacupin 2016 otteluohjelma tarkentuu joulukuussa. Veikkausliigan 2016 ohjelman rakentaminen on niin ikään käynnissä ja ohjelma on tarkoitus julkistaa tammikuun jälkimmäisellä puoliskolla.

Slider-KKMyynti