Säsongskort 2022

HIFK:s säsongskort kommer till salu den 27.9. på lippu.fi. Säsongen 2022 säljer vi säsongskort till Klacken (norra läktaren) och Huvudläktaren, vars mittersta sektioner går som Premium-platser.

Klacken

120 €

Huvudläktaren

200 €

Huvudläktaren Premium

250 €

Röda Lounge (VIP)

755 €

Klacken

120€

I Bolt Arenas norra ända hittar du hela Finlands mest högljudda supporterklack. Stadin Kingits hem. Samtliga platser i Klacken är onumrerade, så välj din plats helt fritt och kom och heja på IFK!

Huvud-
läktaren

200€
MELLERSTA LÄKTARNA PÅ HUVUDLÄKTAREN ÄR PREMIUM-PLATSER SOM KOSTAR 50 € EXTRA

Huvudläktaren. Så nära planen att du kan vinka åt spelarna när de kommer in på planen. Om du lyssnar noggrant kan du höra hur tränarna snackar taktik. Läktarna 104-109 (förutom raderna 1-4) är denna säsong Premium platser. Premium säsongskort kostar 50 € mera.

VIP
Röda Lounge

755 €*
855€ fr.o.m. 1.1.2022. Begränsat antal platser.

Med ett VIP Röda Lounge-säsongskort får du njuta av HIFK:s hemmamatcher tillsammans med god mat och dryck. HIFK:s representant (spelare/tränare/en representant från ledningen) kommer och hälsar på VIP-gästerna inför varje hemmamatch och dessutom kommer vi att bjuda in andra intressanta gäster under säsongen. Du följer med matcherna från Bolt Arenas bästa platser, dvs. i mitten av Huvudläktaren, och under pausen bjuds det på kaffe och efterrätt i Röda Lounge. Ifall du alltså vill få ut allt det som matchevenemanget kan bjuda på är VIP Röda Lounge-säsongskortet rätt val just för dig! Bekanta dig med alla förmåner i tabellen här nedan. Du vet väl att du även kan beställa Röda Lounge-kortet på avbetalning?

Genom att köpa ett säsongskort godkänner du Veikkausliigas allmänna avtalsvillkor.

Allmänna avtalsvillkor

1. Allmänna principer

1.1 Närvarande vid en fotbollsmatch har rätt att förvänta sig att allt som är möjligt att göra har gjorts för att säkerställa deras trivsel och säkerhet.

1.2 Försummelse av eller brott mot avtalsvillkoren kan leda till skadestånd eller straffåtgärder i enlighet med villkoren.

2. Tillämpningsområde

2.1 Med fotbollsmatch (nedan match) avses samtliga fotbollsmatcher som arrangeras av Tipsligans klubbar. En match är ett evenemang för allmänheten som är över när evenemanget är slut och publiken har avlägsnat sig från området.

2.2 Genom att anlända till stadionområdet förbinder sig personen till följande skadestånds- eller straffåtgärder vid brott mot avtalsvillkoren.

3. Allmänna villkor

3.1.1 Under en match ska man uppträda sakligt och utan att störa andra på ett oskäligt sätt. Det är absolut önskvärt och tillåtet att högt ge uttryck för sitt stöd till de spelande lagen.

3.1.2 All slags rasism eller rasistiskt beteende och diskriminering är förbjudet.

3.1.3 Allt slags nedsättande beteende som riktar sig mot spelare, lagens bakgrundspersoner, domare, funktionärer eller åskådare är förbjudet.

3.1.4 Fotbollsplanens säkerhetszon sträcker sig fyra meter från sidlinjen och tre till fem meter från mållinjen. Störande beteende och att åskådarna vistas i säkerhetszonen är förbjudet.

3.1.5 Åskådarna får inte rusa från läktaren mot spelplanen och inte heller beträda spelplanen under matchen.

3.1.6 Följande får inte innehas eller medföras under en fotbollsmatch eller i matchplatsens omedelbara närhet

a) rusmedel

b) skjutvapen eller patroner

c) explosiva ämnen eller sprängmedel

d) eggvapen eller tillhyggen e) fyrverkeripjäser, facklor eller rökbloss

f) laserpekare eller motsvarande anordningar med kraftig ljusstyrka eller andra liknande föremål eller ämnen med vilka man kan hota en annans liv eller hälsa eller med vilka man kan orsaka fara för ordningen och säkerheten på matchplatsen

g) politiska, rasistiska eller annars kränkande plakat eller banderoller.

3.1.7 Under en fotbollsmatch är det förbjudet att

a) vara berusad på ett störande sätt

b) på annat sätt störa ordningen eller äventyra säkerheten.

4. Skadestånd och straffåtgärder

4.1 Genom att bryta mot de allmänna villkoren förbinder sig personen att ersätta matcharrangören och den gästande klubben för de ekonomiska skador som han eller hon har orsakat upp till 5.000 euro.

4.1.1 Med ekonomiska skador avses bl.a. böter som matcharrangören eller den gästande klubben har tilldelats av fotbollens huvudorganisationer, kostnader för reparationer på matchstadion eller extra säkerhetskostnader som brottet har orsakat. Även skador som har orsakats utomstående personer är skador som ska ersättas.

4.2 Ordningsvakterna har rätt att avlägsna en person från matchen och att ta upp personens lagstadgade uppgifter samt hindra personen från att ta sig in på stadionområdet

a) ifall personen bryter mot ovanstående villkor

b) ifall det utifrån personens tidigare uppträdande finns skäl att misstänka att denne kommer att störa ordningen och säkerheten där

c) ifall det i personens ägo har påträffats föremål eller ämnen som nämns i punkt 3.1.6 a−g i samband med entrékontrollen.

4.2.1 Om avlägsnande av personen från platsen visar sig vara en otillräcklig åtgärd och störning eller fara inte kan undvikas på annat sätt har ordningsvakterna rätt att ta fast personen, om fasttagandet är nödvändigt för att avvärja allvarlig fara för övriga personer eller egendom. Den fasttagna personen ska utan dröjsmål överlämnas till polisen.

4.3 Matcharrangören är inte skyldig att i gengäld ersätta den person som har hindrats, avlägsnats eller tagits fast för dennes betalda biljett eller för säsongskortets pris.

Arrangören förbehåller sig rätten att göra ändringar. De senaste villkoren finns på Veikkausliigas hemsida: www.veikkausliiga.com/veikkausliiga/ehdot

Säsongskortens förmåner

Klacken

Huvudläktaren

Premium

Röda Lounge

Inträde till hemmamatcherna

Mobilsäsongskort

Förhandsköp till bortaderbyn

Förmåner från samarbetspartners

Egen sittplats

En plats i mitten av huvudläktaren

Tillträde till Röda Lounge

Inträde till HIFK:s hemmamatcher i Finska cupen

Buffet-middag

Två (2) dryckkuponger/match

Kaffe/te + efterrätt i pausen

Egen bar i VIP-området

Besök från en representant av representationslaget inför matchen

Egen ingång

120 €

200 €

200 €

755 €

Klacken

 • Inträde till hemmamatcherna*
 • Mobilsäsongskort
 • Förhandsköp till bortaderbyn
 • Förmåner från samarbetspartners

Pris 120 €

Pääkatsomo

 • Inträde till hemmamatcherna*
 • Mobilsäsongskort
 • Förhandsköp till bortaderbyn
 • Förmåner från samarbetspartners
 • Egen sittplats

Pris 200€

Premium

 • Inträde till hemmamatcherna*
 • Mobilsäsongskort
 • Förhandsköp till bortaderbyn
 • Förmåner från samarbetspartners
 • Egen sittplats
 • En plats i mitten av huvudläktaren

Pris 250€

Röda Lounge

 • Inträde till hemmamatcherna*
 • Mobilsäsongskort
 • Förhandsköp till bortaderbyn
 • Förmåner från samarbetspartners
 • Egen sittplats
 • En plats i mitten av huvudläktaren
 • Tillträde till Röda Lounge
 • Inträde till HIFK:s hemmamatcher i Finska cupen
 • Buffet-middag
 • Två (2) dryckkuponger/match
 • Kaffe/te + efterrätt i pausen
 • Egen bar i VIP-området
 • Besök från en representant av representationslaget inför matchen
 • Egen ingång

855€ fr.o.m. 1.1.2022. Begränsat antal platser.
* Gäller HIFK:s hemmamatcher i Veikkausliigans grund- och slutserie. Gäller ej möjliga matcher i EL-slutspelet.

Vanliga frågor

Jag har haft säsongskort år 2021 och vill ha samma platser även säsongen 2022. Hur skall jag gå till väga?

 1. Gå till inloggningssidan hifkfotboll.lippu.fi
 2. Då du loggar in ska du använda samma inloggningsuppgifter som du använde i samband med din senaste säsongskortsbeställning. Som användarnamn gäller din e-postadress och lösenordet får du vid behov genom att klicka på ”Unohtuiko salasana”. Du får då per e-post en länk, som du kan använda till att byta ditt lösenord.
 3. Efter att du loggat in, välj Asiakastiedot -> Omat tiedot -> Kausikorttien uusiminen.
 4. Välj dom kort du vill förnya genom att kryssa för rutan.
 5. Då du har valt de kort du vill förnya ska du klicka på ”Klikkaa Ostoskoriin”.
 6. Kontrollera ännu dina kontaktuppgifter och klicka på Jatka.
 7. Välj betalningssätt och gå vidare till betalningen genom att klicka på ”Tilaa nyt”.
 8. Du får en bokningsbekräftelse till din e-post.

Jag vill ändra min beställning från 2021 till säsongen 2022. Hur skall jag göra?

Ta kontakt med Lippupistes kundtjänst per telefon (0600 41 31 41, samtalet kostar 2€/min + mpm/pvm) eller per e-post till adressen kausikortti@lippu.fi. Du får ditt nya säsongskort per post.

Har jag inträde till HIFK:s hemmamatcher i Finska cupen med ett säsongskort för 2022?

Inträde till Finska cupen gäller endast med Röda Lounge-säsongskort. Övriga bör köpa enkelbiljetter till matcher i Finska cupen.

Var spelar HIFK Fotboll sina hemmamatcher 2022?

HIFK spelar sina hemmamatcher i Veikkausliiga på Bolt Arena.

Kan jag köpa ett säsongskort med kultursedlar?

HIFK:s säsongskort kommer till salu 27.9.2021 på adressen lippu.fi – men även i alla lippu.fi:s biljettbutiker. Vissa biljettbutiker tar emot kultursedlar. Du kan kolla vilka butiker som tar emot Smartums kultursedlar på Smartums hemsida. Observera att R-kioskerna inte tar emot Smartum-sedlar.

Var nogrann med att din emailadress sparas i samband med köpet, då detta är vårt primära sätt att ta kontakt med kunder.

Varför öppnas Östra läktaren inte säsongen 2022?

Under säsongen 2020 provade vi på att öppna säsongskortsförsäljningen även till Östra läktaren. Tyvärr var efterfrågan så pass låg så att det inte är lönsamt att öppna östra läktaren till säsongskortsförsäljning i framtiden.

Jag har haft säsongskort till huvudläktaren, och vill uppgradera det till ett VIP-säsongskort men hålla mina platser. Går detta?

Absolut! Ta kontakt med Lippupistes kundtjänst per telefon (0600 41 31 41, samtalet kostar 2€/min + mpm/pvm) eller per e-post till adressen kausikortti@lippu.fi.