Skip to main content

HIFK:s två klubblegender – Jani Bäckman och Jukka Halme avslutar sina långa spelarkarriärer denna säsong. Matchen mellan HIFK och IFK Mariehamn som spelas lördagen den 8.10 fungerar som avskedsmatch för dessa två ikoner, då de tar farväl av HIFK:s hemmapublik.

Jani Bäckman, 34, har spelat i HIFK sedan 2015 och i denna stund har han 187 officiella matcher med HIFK i bagaget. I dessa har Bäri gjort 16 mål totalt.

Jukka Halme, 37, spelade i HIFK redan 1996-2000 som junior. Efter det spenderade han några år med PK-35. Säsongen 2011 återvände han till Röda, och nu har han representerat klubben 11 säsonger i rad. Totalt har Jugi spelat hela 245 matcher, i vilka han gjort 23 mål.

Båda herrarna har upplevt både upp- och nedgångar, och varit med om allt möjligt med HIFK. Klubben vill hjärtligt tacka båda dessa ikoner tillsammans med Stadin Kingit i IFK-Mariehamn matchen. Kom med du också för att säga ett sista hejdå till Bäckman och Halme på Bolt Arena lö 8.10. kl. 15!

Klacken är ur bruk under matchen mellan HIFK och IFK-Mariehamn

Klubben vill också informera om läktarpraxis rörande matchen mot IFK-Mariehamn. Bollförbundet bestämde i sitt disciplinära beslut https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/kurinpitopaatos-stadin-derbyn-tapahtumista efter händelserna i derbymatchen, att ålägga både HIFK och HJK med böter och nedstängning av lagens fanikatsomon. På grund av att Klacken, alltså Pohjoispääty, är stängd, har HIFK beslutat att ta i bruk östra läktaren i matchen mot IFK-Mariehamn.

Biljetter till östra läktaren säljs som vanligt på lippu.fi https://www.lippu.fi/event/hifk-fotboll-2022-bolt-arena-15829787/ och priset har sänkts till 10€ per biljett. Biljetterna säljs i första hand till de tre mittersta sektionerna av läktaren, som finns tillgängliga via biljettförsäljningen.

OBS! Säsongskorten till Klacken fungerar inte till östra läktaren, och är därmed inte i bruk under matchen mot IFK-Mariehamn. Detta innebär att varje biljett måste köpas skilt.