Skip to main content

SJK Akatemia – HIFK 

Miesten Ykkönen
17.6.2023 Klo 16:00
OmaSP Stadion (Alaseinäjoenkatu 15) 

HIFK:n kausi jatkuu lauantaina Seinäjoella, kun se kohtaa SJK Akatemian. Jaossa on todella tärkeitä pisteitä joukkueiden ollessa sarjataulukossa peräkkäin sijoilla neljä ja viisi. Sekä SJK Akatemialla että HIFK:lla on takanaan kymmenen ottelua Miesten Ykkösessä.  Vierasjoukkue HIFK:lla on kasassa 16 pistettä ja SJK:lla kaksi enemmän – voitolla Röda nousisi Ykkösen sarjataulukon neljännelle sijalle. HIFK pääsee otteluun hyvin levänneenä, sillä edellinen ottelu on reilun viikon takaa tasapelistä Tammisaaresta. 

HIFK:n tappioton putki on parhaillaan 11 ottelun mittainen, jos mukaan lasketaan myös Suomen Cupin kamppailut. Pisteitä Tähtirinnat ovat onnistuneet onnistunut ottamaan tasaiseen tahtiin, ja joukkue on sarjataulukossa ennen lauantaita viidentenä. Rödan edellinen tappio on kauden toisesta Miesten Ykkösen ottelussa MP:ta vastaan huhtikuun lopulta. SJK Akatemia ei ole kuitenkaan kotipeleissään hävinnyt vielä kertaakaan, joten huomenna Seinäjoella on edessä haaste myös siltä osalta.

Ykköseen täksi kaudeksi noussut SJK Akatemia vieraili viime viikon sunnuntaina Helsingissä Gnistanin vieraana, jolle se murtui peräti 5-2 lukemin. HIFK puolestaan hävisi Ykkösessä kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta on alkukauden jälkeen onnistunut ottamaan neljä voittoa ja neljä tasapeliä. SJK Akatemia ei ole pelannut yhtäkään tasapeliä Miesten Ykkösessä tällä kaudella ja sillä on tilillään kuusi voittoa ja neljä tappiota. Näin pisteitä on kertynyt kaksi enemmän kuin HIFK:lla.

Lauantain kotijoukkueen tehokkain maalintekijä on ollut portugalilainen Babacar Fati kolmella tehdyllä maalillaan. Myös HIFK:n tehokkaimmalla maalintekijällä Mosawer Ahadilla on saman verran maaleja tilillään. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aiemmin Ykköscupin puolivälierässä, jonka Tähtirinnat voittivat 1-0 Antti Ulmasen maalilla. Tuolloin ottelu oli erittäin tasainen ja sitä on odotettavissa myös lauantaina.

Julius Järvinen, Matias Hänninen, Rico Finnäs ja Eetu Puro. EIF-HIFK 7.6.2023.

 

HIFK:n laitapuolustaja Rico Finnäs ennakoi lauantaista kamppailua seuraavasti. 

– Todella hyvin fiiliksin ja hyvin palautuneena lauantain matsiin. Hieno peli tiedossa ja mahtavaa, että saadaan iso porukka Stadin Kingejä mukaan kannustamaan! 

Finnäs arvioi pienen tauon peleistä tehneen hyvää joukkueelle. 

– Tauko on tehnyt hyvää kaikille. Pelejä on viimeiseen kuukauteen ollut paljon tauotta. Joukkue pääsi nyt lepäämään pidemmän viikonlopun, joten kaikki on hyvin latautuneena ja valmiina lauantain peliin. 

HIFK:n kaksi edellistä ottelua on päättynyt tasapeliin ja Finnäs luonnehtiikin, miten joukkue onnistuu hakemaan kolme pistettä Seinäjoelta.

– Viime peli ei ollut meiltä paras mahdollinen, mutta taisteltiin sieltä kuitenkin tasapeli. Tämä viikko on treenattu asioita, joita pitää parantaa lauantain peliä varten. Eiköhän meiltä ole laadukkaampi peli tiedossa, Finnäs päättää. 

Lauantain otteluun saapuu lähes 150 kannattajaa, eli Stadin Kingiä HIFK:n perässä hakemaan voitto yhdessä kotiin. Kannattajille on varattu oma lohko OmaSp Stadionille sen Itäpäätyyn, jossa on oma sisäänkäynti sekä omat palvelut. HIFK-kannattajille on toimitettu oma lippulinkki, ja liput tulee ostaa sitä kautta ennakkoon. Lippuja ei myydä Itäpäätyyn enää paikan päältä. Lisää infoa löytyy SJK:n otteluennakosta.

Lauantain ottelu alkaa klo 16:00 OmaSp Stadionilla Seinäjoella. Ottelun voit katsoa suorana Ruutu+ palvelusta.