Skip to main content
Artikkelin kuva: Kalevi Hämäläinen

HIFK – SJK Akatemia 1-0 (0-0)

55′ 1-0 Antti Ulmanen

HIFK:n avauskokoonpano:1 Sam Jammeh (mv)4 Iiro Äijö6 Obed Malolo10 Mosawer Ahadi11 Nikolas Saira (38′ > 9 Antti Ulmanen)13 Julius Järvinen (67′ > 24 Mustapha Coker)18 Matias Hänninen (67′ > 2 Jarkko Heimonen)19 Aleksi Wahlman (67′ > 7 Robbie Azodo)23 Paulus Arajuuri (46′ > 25 Topi Pasi)27 Rico Finnäs (87′ 3 > Jimi Hackspik)30 Emil Pallas (46′ > 21 Eetu Puro)

Ykköscupin A-lohkon voittaja HIFK kohtasi lauantaina puolivälierässä SJK Akatemian Talin jalkapallohallissa. Kotijoukkueen saldona kolmen lohkovaiheen ottelun jälkeen oli kaksi voittoa ja yksi tasapeli, kun taas vierailijat tulivat puolivälierään yhden voiton, yhden tasapelin ja yhden tappion sisältäneellä lohkovaiheella.

HIFK:n avauskokoonpanossa nähtiin muutama muutos edellisviikonloppuna aloittaneeseen ryhmään verrattuna, kun Julius JärvinenIiro Äijö ja Aleksi Wahlman oli nimetty avaukseen. Torjuntavuorossa oli tänään lohkovaiheessa MP:n nollannut Sam Jammeh.

HIFK:n avausmaalin viime viikolla JäPS:n verkkoon viimeistellyt Mosawer Ahadi keskitti kymmenen minuutin kohdalla upean kaaripallon, jonka Wahlman pääsi puskemaan kohti SJK Akatemian maalia. Marginaalit olivat tilanteessa hiuksenhienosti vieraiden puolelle puskun mentyä niukasti maalista ohi. Lähellä käytiin myös toisessa päädyssä vajaan vartin kohdalla, kun pallo osui Jammehin vartioiman maalin tolppaan.

35. minuutin kohdalla nähtiin ensimmäisen jakson eniten puhuttanut tilanne, kun HIFK:n johtomaali kävi enemmän kuin lähellä useamman kerran saman hyökkäystilanteen aikana. Viimeistelyä pääsivät lähietäisyydeltä kokeilemaan sekä Järvinen että Nikolas Saira, mutta kuin ihmeen kaupalla ehti vierasjoukkueen tolppien välissä urakoinut Saku Kankaanpää molempien pallojen tilalle.

Saira sai tilanteessa osuman kasvoihinsa ja joutui jättämään pelin kesken. Tilanteesta ei kuitenkaan tuomittu HIFK:lle rangaistuspotkua.

Ensimmäiseltä puoliajalta ei tunnetta puuttunut ja tauolle lähdettiin kenttätapahtumiin nähden varsin oikeudenmukaisessa maalittomassa tasatilanteessa.

Kotiyleisö sai aihetta riemuun heti toisen puoliajan alussa, kun Sairan tilalle hyökkäykseen vaihdettu Antti Ulmanen vei HIFK:n 1-0-johtoon 55. peliminuutilla. HIFK-hyökkääjä haistoi seinäjokelaispuolustuksen pallonmenetyksen ja pääsi viimeistelemään terävällä laukauksella 20 metristä. Maali oli Ulmaselle jo kolmas tämän kauden Ykköscupissa ja samalla hänen maaliputkensa kasvoi kolmen ottelun mittaiseksi.

Ottelun ainoaksi jäänyt osuma merkitsi HIFK:n etenemistä Ykköscupin välieriin.

Sam Jammeh, Kuva: HIFK

– Hyvä fiilis tietysti voitosta. Taas nollapeliputki jatkuu. Tästä on hyvä jatkaa semifinaaleihin. Viime peli Gnistania vastaan jäi vähän hampaankoloon. Nyt tiedetään taas paremmin, mitä pitää tehdä ja tällä kertaa otetaan voitto ensi viikolla, joukkueen maalia vartioinut Sam Jammeh kertoo.

– Tässä matsissa SJK Akatemia sai aikamoisen paineen lopussa. Palloa tuli boxiin, mutta kyllä silti uskoin, että me tämä klaarataan. Onneksi saatiin Kingeiltä taas todella hyvää tukea ja hoidettiin voitto meille himaan.

Alustavan aikataulun mukaan välierä pelataan lauantaina 4.3. Ottelussa nähdään toistamiseen helsinkiläisten paikalliskohtaaminen, sillä HIFK saa vastaansa tänään SalPa:n vieraskentällä kaataneen Gnistanin. Oulunkyläläisjoukkueen isännöimän välierän tarkempi ajankohta selviää lähipäivinä.