Skip to main content

HIFK:n tiivistahtinen syyskuu käynnistyy tiistaina 7.9. klo 18.30, kun SJK saapuu vierailulle Bolt Arenalle. Stadilaisten otteluohjelmassa on kaksi ottelua jokaista viikkoa kohden seuraavan kolmen viikon ajan. Lisäksi viime perjantailta siirretty vierasottelu FC Hakaa vastaan hakee vielä uutta pelipäiväänsä.

Joukkueet kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran tällä kaudella toukokuussa Seinäjoella. Silloin päädyttiin pistejakoon tasatuloksella 1-1. Aldayr Hernández vei HIFK:n johtoon kyseisen ottelun 75. peliminuutilla, mutta johtoasema ei säilynyt kauan. SJK:n Jake Jervis tasoitti pelin viisi minuuttia HIFK-topparin puskumaalin jälkeen.

Ennen tiistain kierrosta SJK:n ja HIFK:n välillä on seitsemän pisteen kaula sarjataulukossa. HIFK on saavuttanut 23 sarjapistettä 15 ottelun aikana. SJK:lla kasassa on puolestaan 30 pistettä, joiden saavuttamiseen joukkue on tarvinnut 16 Veikkausliigaottelua.

Seinäjokelaisjoukkueella on ollut tuloksellisesti vahva kesä. Jani Honkavaaran valmentama ryhmä haki vierasvoiton IFK Mariehamnista juhannuksen alla, eikä sen jälkeen ole hävinnyt kuin yhden ottelun. HIFK-otteluun SJK tulee kahden ottelun voittoputkessa. Viimeksi se kaatoi FC Hakan murskaavasti 4-0 kotonaan Seinäjoella elokuun lopussa.

Viime aikoina SJK:n ympärillä keskustelua on herättänyt seurajohdon päätös vaihtaa päävalmentajaa käynnissä olevan kauden jälkeen. Honkavaaralla oli sopimuksessaan optio kaudesta 2022, mutta viime viikon uutisten myötä SJK:n päävalmentajan paikalla tulee olemaan uusi henkilö ensi kaudella.

HIFK:n otteluohjelma meni elokuussa pahemman kerran uusiksi, sillä peräti kolme sen suunnitelluista otteluista jouduttiin siirtämään koronakaranteenien takia. Viime perjantaina joukkueen oli tarkoitus pelata ensimmäinen näistä rästiotteluista, mutta FC Hakan joukkueessa todettu koronatapaus siirsi ottelun jälleen kerran myöhempään ajankohtaan.

HIFK:n edellisin ottelu Veikkausliigassa oli täten elokuun viimeisenä viikonloppuna pelattu vierasottelu FC Honkaa vastaan. Kei Kamara teki tuolloin vahvan sisääntulon Suomen pääsarjaan viimeistellen kaksi maalia HIFK:n 0-3-voittoon päättyneessä ottelussa.

Kamaran lisäksi FC Honkaa vastaan nähtiin myös muita onnistumisia, kun Sakari Mattila viimeisteli tämän kauden ensimmäisen maalinsa. HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez kertoo olevansa ennen kaikkea tyytyväinen joukkueen  peliesitykseen espoolaisjoukkuetta vastaan.

– Meidän peliesitys oli ammattimainen ja ehjä todella vaikeaa vastustajaa vastaan. Pystyimme parantamaan paljon sitä edeltäneestä KuPS-ottelusta niin joukkueena kuin yksilölliselläkin tasolla. Toivottavasti pystymme nyt jatkamaan tätä momentumia myös syyskuun aikana. Tulevat viikot tulevat olemaan meille todella tärkeitä, Gómez kommentoi.

Katso Gómezin koko haastattelu alta!

HIFK – SJK -otteluun on vielä runsaasti lippuja myynnissä yleisörajoitusten mentyä helpompaan suuntaan. Kausikorttilaisten on kuitenkin lunastettava paikkansa erikseen vielä tähän otteluun. Lisätietoja tiistain järjestelyistä ottelutapahtumassa löydät aiemmin tänään julkistetussa uutisessamme.