Skip to main content

HIFK har framför sig en september månad med en riktigt tuff matchtakt. Den första av dem spelas imorgon då SJK gästar Bolt Arena klockan 18.30. Laget har nu två matcher på programmet under de tre följande veckorna. Dessutom har inget nytt matchdatum ännu hittats för bortamatchen mot FC Haka – som ju var inprickad i kalendern senaste fredag.

Lagen möttes för första gången i år i maj i Seinäjoki. Då blev det oavgjort 1-1 efter mål av Aldayr Hernández och Jake Jervis.

Inför tisdagens drabbning mellan SJK och HIFK finns sju poäng mellan lagen i tabellen. HIFK har kammat in 23 poäng på 15 matcher, medan SJK har tagit 30 poäng på 16 matcher.

Sett till resultaten har SJK haft en stark sommar. Laget har under ledning av sin tränare Jani Honkavaara förlorat endast en match efter midsommar. Nu kommer SJK till Helsingfors i en två matcher lång segersvit, som senast utökades efter 4-0 hemma mot FC Haka.

På sistone har mycket av snacket kring SJK handlat om klubbledningens beslut att byta chefstränare efter den pågående säsongen. Honkavaara hade en option över säsongen 2022 i sitt kontrakt, men på basen av nyheterna från förra veckan kommer SJK att ha en ny chefstränare nästa säsong.

HIFK:s matchprogram genomgick större förändringar i augusti efter att hela tre matcher tvingades flyttas på grund av covid-karantäner. I fredags var det tänkt att den första av dessa flyttade matcher skulle spelas, men ett covid-fall i FC Hakas lag flyttade återigen matchen framåt till ett senare tillfälle.

Därmed står bortamatchen mot FC Honka som HIFK:s senaste match. Kei Kamara kom med stormsteg in i den finska fotbollens finrum efter två mål mot Esbolaget. Matchen slutade 0-3 i HIFK:s fördel.

Utöver Kamaras mål innehöll matchen även andra lyckade prestationer. Sakari Mattila stod nämligen för sitt första mål för säsongen. HIFK:s chefstränare Joaquín Gómez är ändå framför allt nöjd med lagets insatser mot Esbolaget.

– Vi stod för en proffsig och hel insats mot en riktigt svår motståndare. I jämförelse med den föregående matchen mot KuPS gjorde vi många saker bättre både som lag och på individnivå. Nu hoppas vi på att kunna fortsätta den här trenden under september, som är en väldigt viktig månad för oss, kommenterar Gómez.

Hela intervjun kan ses på den separata videon.

Det finns ännu en hel del biljetter till salu efter att publikrestriktionerna senaste helg gick mot det lättare hållet. Alla säsongskortsägare ombeds dock fortfarande lösa ut sina platser skilt till den här matchen. Mer om tisdagens arrangemang på Bolt Arena hittar du i den här nyheten, som publicerades tidigare idag.