Skip to main content

19.7. klo 18.30 FC Inter – HIFK, Turku

HIFK:n heinäkuu jatkuu kahden Veikkausliigaottelun viikolla, joka käynnistyy maanantaina 19.7. vierasottelulla FC Interiä vastaan klo 18.30 Turussa. Kyseessä on joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella. Turkulaisjoukkue on sarjassa kolmantena 22 pisteen turvin, kun taas HIFK on seitsemäntenä kuusi pistettä vähemmän keränneenä.

Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Joukkueiden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen käytiin toukokuun lopussa Helsingissä. Silloin nähtiin mielenkiintoinen kamppailu, jota HIFK hallitsi pelillisesti. FC Inter oli kuitenkin viimeistelyssä tehokkaampi ja haki pisteet mukaansa 1-4-vierasvoitolla. Joukkue viimeisteli kaksi maalia ottelun loppuminuuteilla. Japanilaispelaaja Taiki Kagayama teki kaksi turkulaisjoukkueen osumista kyseisessä pelissä.

FC Inter on edellisen HIFK-kohtaamisen jälkeen ehtinyt pelata viisi ottelua Veikkausliigassa. Niistä se on voittanut kaksi, hävinnyt kaksi sekä pelannut yhden tasapelin. Kotitasuri FC Lahtea vastaan tuli kesäkuun viimeisenä päivänä. Heinäkuussa José Riveiron valmentama joukkue ei ole pelannut Veikkausliigaa, sillä sen ohjelmassa on ollut Euroopan Konferenssiliigan ensimmäinen karsintakierros unkarilaista Puskás Akadémiaa vastaan. Turkulaisten eurotaival päättyi Unkarissa torstaina, kun kaksiosainen kohtaaminen kääntyi unkarilaisjoukkueelle yhteistuloksella 3-1.

HIFK on nyt päässyt Veikkausliigan runkosarjassa puoliväliin saakka ja on hyvissä asemissa sarjataulukossa ennen runkosarjan toisen puolikkaan käynnistymistä. Päävalmentaja Joaquín Gómez kertoo olevansa tyytyväinen joukkueen tähänastiseen kauteen kokonaisuutena.

– Meidän täytyy olla ylpeitä siitä työstä, jota olemme tehneet kuuden kuukauden aikana. Se ei ole ollut helppoa ja työtä on ollut paljon. Olemme myös olleet kilpailukykyisiä kaikissa otteluissa, mikä oli yksi tämän kauden tärkeimmistä tavoitteista. Silti tuntuu siltä, että olisimme peliesitystemme perusteella ansainneet hieman enemmän pisteitä. Olemme hyvissä asemissa sarjataulukossa ja tiedostamme, että meidän täytyy parantaa vielä hieman enemmän loppukauden aikana, jotta joukkueen hyvä kehitys jatkuisi, hän sanoo.

Viime aikoina HIFK:n suurin haaste on ollut viimeistelyssä, sillä joukkue on pelannut neljä peräkkäistä ottelua ilman maaleja. Edelliskierroksella FC Lahti haki täydet pisteet Helsingistä 0-1-voitolla. Gómez kertoo joukkueen tavoittelevan hyökkäyspelin terävöittämistä tulevilla kierroksilla.

– Meidän puolustuspeli on ollut tasaisen hyvää koko kauden. Nyt meillä on kuitenkin pitkä maaliton putki kentän toisessa päässä, joten on selvää, että meidän täytyy olla parempia viimeisellä kolmanneksella. Meidän täytyy pystyä viimeistelemään ja hyödyntämään luomiamme tilanteita. Siihen keskitymme tulevien kierrosten aikana.

Oheisella videolla pääset kuulemaan lisää päävalmentajan ajatuksia mm. eilen uutisoiduista muutoksista HIFK:n joukkueessa.