Skip to main content

HIFK:n kauden 2021 Veikkausliigajoukkueen sopimustilanteeseen on tullut kolme muutosta aiempaan. Hyökkääjä Erikson Carlos siirtyy lainasopimuksella KTP:n riveihin ja puolustaja Selman El Baset palaa FC Ingolstadtiin. Maalivahti Markus Uusitalo jatkaa HIFK:ssa lainalla FC Hongasta tämän kauden loppuun asti.

Erikson Carlos lainalle Kotkaan, El Baset palaa Saksaan

26-vuotias brasilialaishyökkääjä Erikson Carlos siirtyi HIFK:hon kaudeksi 2019. Hän oli ensimmäisellä HIFK-kaudellaan joukkueensa paras maalintekijä kymmenellä osumallaan. Kausi 2020 meni pilalle vaikean loukkaantumisen takia. Tällä kaudella vastuu on jäänyt pieneksi, joten hyökkääjä siirtyy loppukauden kestävällä lainasopimuksella KTP:n Veikkausliigajoukkueeseen. HIFK:n ja Erikson Carlosin välisessä sopimuksessa on ensi kautta koskeva optio.

– ”Tiquinho” on erittäin potentiaalinen ja yllätyksellinen pelaaja, joka tulee varmasti vahvistamaan lainaseuran hyökkäystä. Päädyimme tähän ratkaisuun, koska seuralla on vastuu pelaajan kehityksestä ja peliaika on ollut meillä vähäistä tällä kaudella. Pelaaja tarvitsee nyt ennen kaikkea säännöllistä pelirytmiä rikkonaisten kuukausien jälkeen, kommentoi HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

Niin ikään pieneen rooliin HIFK:ssa jäänyt Selman El Baset on jättänyt joukkueen. Hän oli HIFK:ssa lainalla FC Ingolstadtista kunnes saksalaisseura pari viikkoa sitten päätti kutsua pelaajansa takaisin. 20-vuotias puolustaja ei esiintynyt HIFK:n paidassa Veikkausliigassa.

– Selman on isokokoinen vasenjalkainen toppari, jonka asenne oli meillä huipputasoa. Hän saa tarvitsemaansa peliaikaa tutussa ympäristössä FC Ingolstadtissa. Pelaajalle oli tarjolla peliaikaa heti emoseuransa reservijoukkueessa heti heinäkuun alussa, Lönnström sanoo.

Uusitalo jatkaa HIFK:n maalilla

HIFK:n maalilla seitsemän Veikkausliigaottelua tällä kaudella torjunut Markus Uusitalo jatkaa HIFK:ssa kauden loppuun asti. FC Hongasta lainalle HIFK:hon tammikuussa siirtynyt 24-vuotias maalivahti on esittänyt vakuuttavia otteita Tähtirintojen maalilla. Lainasopimus oli alustavasti voimassa koko kauden, mutta FC Hongalla oli oikeus kutsua pelaajansa takaisin kesäkuun loppuun mennessä.

– Markus on esiintynyt hyvin meillä, joten halusimme tietysti pitää hänet meillä koko kauden. Hienoa, että pääsimme asiasta sopimukseen FC Hongan kanssa, Lönnström toteaa.

Lisätiedot: Mika Lönnström, p. 040-6639120