Skip to main content

19.7. kl. 18.30 FC Inter – HIFK, Åbo

HIFK:s juli månad fortsätter med en vecka med två matcher, av vilka den första spelas måndagen den 19.7. mot FC Inter i Åbo. kl. 18.30. Det är det andra mötet mellan de här två lagen för i år. Åbolaget ligger trea i tabellen med 22 poäng, medan HIFK är sjunde med sex poäng mindre i sitt saldo.

Matchen visas direkt via Ruutu.

Det första inbördes mötet spelades i Helsingfors i slutet av maj. Då handlade det om en intressant drabbning som HIFK kontrollerade spelmässigt, men ändå var det FC Inter som var effektivare och som fick med sig tre poäng med 1-4. Två av lagets mål kom under slutminuterna. Japanen Taiki Kagayama var tvåmålsskytt i matchen.

Efter mötet mot HIFK har FC Inter spelat fem ligamatcher. Av dem har man vunnit två, förlorat två samt spelat en gång oavgjort. Laget spelade sin senaste ligamatch hemma mot FC Lahti den 30 juni. Efter det har José Riveiros lag inte spelat Veikkausliiga eftersom man har haft den första kvalomgången till Europa Conference League på programmet. Inter fick möta ungerska Puskás Akadémia, som i torsdags gick vidare med resultatet 3-1 på två spelade matcher.

HIFK har nått halvvägs i Veikkausliigas grundserie och ligger då alltså fortfarande bra till i tabellen inför grundseriens andra halva. Tränaren Joaquín Gómez berättar att han som helhet är nöjd med lagets säsong hittills.

– Vi får vara stolta över det jobb vi gjort under sex och en halv månad. Det har inte varit lätt, utan vi har fått jobba hårt. Vi har varit slagkraftiga i alla våra matcher, vilket var ett av våra viktigaste mål för säsongen. Ändå känns det som att vi på basen av våra insatser hade förtjänat ännu lite fler poäng. Vi ligger bra till i tabellen, men vi vet att vi måste bli ännu bättre under slutet av säsongen för att fortsätta utvecklas, säger han.

På sistone har HIFK haft det svårt med avsluten. Man är nu inne i en fyra matcher lång svit utan mål. Senast var det FC Lahti som fick med sig tre poäng från Helsingfors med 0-1. Gómez säger att ett vassare spel i offensiven nu är lagets klara mål inför de kommande omgångarna.

– Vårt försvarsspel har varit jämnt och stabilt hela säsongen. Nu har vi dock en lång mållös period i den andra ändan och det är självklart att vi måste vara bättre på den sista tredjedelen. Vi måste kunna göra avslut samt dra nytta av de chanser vi skapar. Det fokuserar vi på under de kommande omgångarna.

Här nedanför kan du höra mer av Gómez tankar bl.a. om gårdagens förändringar i HIFK:s lag.