Skip to main content

Helsingin IFK ja hyökkääjä Kei Kamara ovat allekirjoittaneet loppukauden 2021 kattavan sopimuksen, johon sisältyy myös option ensi vuodelle.

Kamara on syntynyt ja kasvanut Kenemassa, Sierra Leonen toiseksi suurimmassa kaupungissa. 16-vuotiaana hän muutti perheineen Yhdysvaltoihin, jossa hän teki pääsarjatasodebyyttinsä vuonna 2006 Columbus Crewn riveissä. Kamara on tällä hetkellä MLS:n kautta aikojen viidenneksi paras maalintekijä. Kaiken kaikkiaan Kamara on pelannut 359 ottelua MLS:ssä edustaen kahdeksaa eri seuraa. Hän on MLS-uransa aikana tehnyt 130 maalia ja antanut 37 maalisyöttöä.

Kamaralla on myös kokemusta Englannista, jossa hän pelasi kevään 2013 lainaalla Norwich Cityssä. Suomalaisillekin tutussa kanarialintujen paidassa hän esiintyi 14 kertaa tehden yhden maalin. Norwichin viisitin jälkeen hän siirtyi Middlesbroughin riveihin Championshipiin, jossa hän pelasi 25 ottelua ja onnistui neljästi maalinteossa.

Kansainvälisellä tasolla Kamara on edustanut kotimaataan Sierra Leonea 33 kertaa tehden kuusi maalia. Aiemmin tänä kesänä Kamara teki Sierra Leonen ainoan maalin ottelussa Beniniä vastaan.

Hyökkääjä tunnetaan fyysisyydestään, joka on myös asia jonka hän itse nostaa esiin vahvuutena.

– Olen hyökkääjä, joten rakastan tehdä maaleja ja se on myös vaikuttanut pelitapaani niin kauan kuin olen pelannut. Lisäksi olen fyysinen pelaaja, joka rakastaa pelata boksissa, mutta samalla myös auttaa joukkuetta puolustussuunnassa. En oikeastaan mieti sitä, kuinka kauan olen pelannut, mutta tuohan se myös tietysti kokemusta. Olen todella innoissani siitä, että olen täällä HIFK:ssa, sanoo Kamara.

Voit katsoa Kamaran videohaastattelun kokonaisuudessaan alla.

Päävalmentaja Joaquín Gómez on iloinen uuden hyökkääjän liittymisestä joukkueen riveihin.

– Olen tyytyväinen siitä, viimeisen kuukauden ajan tekemämme kova työ on tuottanut tulosta ja olemme saanneet Kein kaltaisen pelaajan riveihimme. Hän tuo meidän joukkueeseen hieman enemmän laatua viimeisellä kolmanneksella, mitä olemmekin kaivanneet viime aikoina. Näinä aikoina on todella haastavaa saada pelaajia ulkomailta, joten olen todella iloinen siitä, että saimme tällaisen kokemuksen omaavan ja korkealla sarjatasolla pelanneen pelaajan. Olen varma siitä, että hänellä tulee olemaan positiivinen vaikutus sekä HIFK:lle että koko Veikkausliigalle, kommentoi päävalmentaja Gómez.

Urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström on myös iloinen siitä, että operatiivisella puolella tehty työ on tuottanut tulosta haasteista huolimatta.

– IFK:ssa toimitaan ylivoimaisesti pienimmällä pelaajabudjetilla lähes kaikkiin muihin Veikkausliigaseuroihin nähden. Siitäkin syystä olemme joutuneet tekemään todella kovasti töitä sen eteen, että joukkue olisi kilpailukykyinen. Me olemme olleet tyytyväisiä tähän joukkueeseen, mutta on kuitenkin pitänyt tehdä pieniä muutoksia, jotta voisimme olla entistäkin parempia loppukaudella. Kaikki seurassamme ovat tehneet tämän pelaajasiirron eteen kovasti töitä ja siitä haluan kiittää kaikkia. Haluan myös toivottaa Kein oikein lämpimästi tervetulleeksi seuraamme, sanoi Lönnström.