Skip to main content

15.6.2021 klo 18.00 HIFK – FC Honka, Bolt Arena

HIFK pelaa kauden neljännen kotiottelunsa tiistaina 15. kesäkuuta Bolt Arenalla. Edelliskertoihin verrattuna ottelu pelataan merkittävällä tavalla erilaisessa ympäristössä, sillä Helsingissä on ensimmäistä kertaa tällä kaudella reilummin yleisöä paikan päällä Veikkausliigaottelussa. Huomioithan, että ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 18.00!

Katsomot on jaettu eri lohkoihin yleisörajoitukset huomioiden. Kausikorttilaisten tulee lunastaa lippunsa otteluun erikseen ja ovat saaneet siihen liityvän ohjeviestin jo viime viikolla sähköpostitse. Muut tapahtumaan myynnissä olevat liput ovat vapautuneet yleiseen myyntiin maanantaina 14.6. klo 9.00 Lippupisteen kanavissa.

Yleisöltä edellytetään kasvomaskin käyttöä. Lisätietoja ottelutapahtuman erikoisjärjestelyistä löydät täältä.

Ottelu on HIFK:lle toinen lyhyessä ajassa. Joukkue kävi torstaina Kotkassa ja kartutti siellä pistetiliään kolmen pisteen verran 0-2-voitolla. Maalinteossa onnistuivat Jusif Ali ja Pipe Sáez. Espanjalaispuolustaja pääsi maalinsa turvin HIFK:n sisäisen maalintekotilaston jaetulle kärkipaikalle yhdessä Moshtagh Yaghoubin kanssa. Alille maali oli ensimmäinen Veikkausliigassa.

– KTP-voitto tuli meille tärkeään paikkaan heti kauden ensimmäisen tappion jälkeen. Peli oli meille haastava, vaikka pystyimmekin hallitsemaan sitä. Ehdimme käyttää edellistä peliä edeltäneen tauon meidän pelin hiomiseen, ja oli hienoa nähdä niitä harjoiteltuja aihioita jo viime pelissä, sanoo HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Viimeisimmän voittonsa myötä HIFK on noussut sijalle neljä Veikkausliigan sarjataulukossa. Joukkue on napannut yhteensä 11 sarjapistettä kuudessa ottelussa. Maaliero 9-7 on kahden osuman verran plussan puolella. Onnistuneiden peliesitysten takana on muun muassa joukkueessa vallitseva yhtenäisyyden tunne.

– Olemme olleet yhdessä jo pidemmän aikaa nyt. Porukka on hitsautunut yhteen ja pelaajat ovat löytäneet roolinsa joukkueessa, Gómez toteaa.

Jos HIFK:n kausi on alkanut positiivisesti, on FC Hongan kausi puolestaan käynnistynyt selvästi haastavimmissa merkeissä. Joukkue avasi kautensa jo huhtikuun puolella ja on siten ehtinyt pelata jo seitsemän Veikkausliigaottelua. Voittoja espoolaisilla on tässä vaiheessa kaksi kappaletta ja tappioita viisi. FC Honka sai viime kierroksella kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa poikki sarjajumbo AC Oulua vastaan vieraskentällä.

– FC Honka on todella hyvä joukkue, joka on tehnyt pitkäjänteisesti töitä useamman vuoden. Mielestäni he ovat paljon parempi joukkue kuin mitä sarjataulukko tällä hetkellä antaa ymmärtää. Edessä on mielenkiintoinen peli, jossa nähdään, kumpi näistä joukkueista on tällä hetkellä paremmassa vireessä, Gómez kommentoi.

Tuoreimman voittonsa myötä FC Honka löytyy sarjataulukon kahdeksannelta sijalta kuuden pisteen turvin. Maaliero on tällä hetkellä kolmen maalin verran pakkasen puolella. Vesa Vasaran luotsaamasta espoolaisryhmästä löytyy kolme kahden maalin pelaajaa: Lucas KaufmannDemba Savage sekä viime kierroksella AC Oulua vastaan onnistunut Jean Marie Dongou.

Edellä mainittujen pelaajien lisäksi muun muassa maalivahti Tim Murray, keskikenttäpelaaja Duarte Tammilehto sekä puolustaja Konsta Rasimus ovat kuuluneet avainpelaajien ryhmään joukkueessaan.

HIFK:lta ottelusta on varmuudella sivussa Sakari Tukiaisen lisäksi maalivahti Markus Uusitalo, joka ei FC Hongasta lainalla olevana pelaajana voi pelata espoolaisjoukkuetta vastaan. KTP:tä vastaan nollapelin torjunut Calum Ward jatkaa siis HIFK:n maalilla myös tiistaina. Valmentaja Antti Niemi on edelleen EM-kisoissa Suomen maajoukkueen maalivahtivalmentajan ominaisuudessa.

Ottelun televisioinnista vastaa tuttuun tapaan Ruutu.

Katso koko Gómezin haastattelu tästä – mukana myös terveiset huomenna paikan päälle saapuvalle yleisölle!