Skip to main content

15.6.2021 kl. 18.00 HIFK – FC Honka, Bolt Arena

HIFK spelar sin fjärde hemmamatch för säsongen tisdagen den 15 juni på Bolt Arena. I jämförelse med de tidigare hemmamatcherna kommer den här matchen att spelas i en betydligt annorlunda matchatmosfär, eftersom det denna gång kommer att finnas rejält mycket mer publik på plats på matchen. Vänligen notera att matchen undantagsvis inleds redan kl. 18.00!

Läktarna har delats upp i olika sektioner som beaktar rådande publikrestriktioner. Alla säsongskortsägare bör bekräfta sina platser skilt. Mer info om hur man ska gå till väga har skickats ut åt säsongskortsägarna per e-post. Det finns också biljetter till salu via Lippupiste.

Det är obligatoriskt att använda munskydd under evenemanget. Mer om specialarrangemangen kan du läsa på den här sidan.

HIFK står nu inför sin andra match inom en kort tid. I torsdags spelade laget i Kotka, där det blev tre poäng med siffrorna 0-2. Jusif Ali och Pipe Sáez lyckades med målskyttet i matchen. Den spanska försvararen kom tack vare sitt mål upp på en delad förstaplats i HIFK:s interna skytteliga. Även Moshtagh Yaghoubi har stått för två mål denna säsong. För Ali var det karriärens första fullträff i Veikkausliigasammanhang.

– Vinsten mot KTP kom lägligt för oss precis efter säsongens första förlust. Trots att vi kunde dominera matchen, var den utmanande för oss. Vi hann använda den lilla pausen innan KTP-matchen till att finslipa vårt spel och jag var mycket glad över att se att mycket av det vi tränat redan syntes då, säger HIFK:s chefstränare Joaquín Gómez.

Tack vare sin senaste seger har HIFK klivit upp på en fjärdeplats i Veikkausliigatabellen. Laget har tagit sammanlagt 11 poäng på sex matcher och har en positiv målskillnad med nio gjorda och sju insläppta mål. En stark känsla av samhörighet inom laget är en av de största faktorerna bakom den lyckade inledningen på säsongen.

– Vi har varit tillsammans under en längre tid nu. Gänget har svetsats samman och spelarna har hittat sina roller i laget, konstaterar Gómez.

Om HIFK:s säsong har kört igång på ett positivt sätt kan man inte säga det samma om FC Honka, som har haft en betydligt mer utmanande start på den nya fotbollssommaren. Laget inledde seriesäsongen redan i april och har därmed hunnit med sju matcher. Det har blivit två vinster och fem förluster under dessa. FC Honka bröt sin tre matcher långa förlustsvit i den senaste omgångens match mot tabelljumbon AC Oulu.

– FC Honka är ett jättebra lag som har jobbat långsiktigt under flera års tid. Jag tycker att det handlar om ett betydligt bättre lag än vad tabellen just nu visar. Vi står inför en intressant match där det återstår att se vilketdera laget som just nu är i bättre form, kommenterar Gómez.

Tack vare sin senaste vinst hittas FC Honka för tillfället på en åttondeplats i tabellen. Laget har samlat ihop sex poäng och har en målskillnad på 8-11. Det finns totalt tre spelare som gjort två mål var i Vesa Vasaras Esbolag: Lucas KaufmannDemba Savage samt Jean Marie Dongou, som hittade rätt mot AC Oulu förra veckan.

Utöver dessa spelare har bland andra målvakten Tim Murray, mittfältaren Duarte Tammilehto och backklippan Konsta Rasimus hört till de bärande krafterna i Esbolaget.

Utöver Sakari Tukiainen kommer målvakten Markus Uusitalo med säkerhet att stå över tisdagens match. Uusitalo spelar i HIFK på lån från FC Honka och får därmed inte spela mot dem. Detta betyder att Calum Ward – som höll nollan mot KTP förra veckan – ställer sig mellan stolparna även på tisdag. Tränaren Antti Niemi är fortfarande på EM-resa i egenskap av målvaktstränare för Finlands A-landslag.

Matchen sänds som vanligt direkt via Ruutu.

Här kan du se hela intervjun med Gómez samt höra hans hälsningar åt publiken, som nu äntligen får komma på plats igen!