Skip to main content

Englantilaisesta AFC Bournemouthista lainalla ollut maalivahti Calum Ward, 20, on solminut uuden sopimuksen HIFK:n kanssa. Seurat ovat päässeet yhteisymmärrykseen pelaajan pysyvästä siirrosta Helsinkiin, ja näin ollen Ward on nyt HIFK:n oma sopimuspelaaja. Wardin ja HIFK:n välinen sopimus on voimassa kauden 2021 loppuun saakka.

Ward pelasi ensimmäisen kokonaisen ottelunsa Suomessa pari viikkoa sitten Turussa, jossa HIFK kohtasi TPS:n harjoituspelissä. Nuori maalivahti piti maalinsa puhtaana ja kertoo olevansa valmiina taistelemaan peliajasta Veikkausliigakauden aikana.

– Nämä kolme kuukautta Helsingissä ovat menneet todella nopeasti. Olen nauttinut olostani täällä ja muu joukkue on alusta lähtien ottanut minut hyvin vastaan. Halusin mielelläni jäädä tänne, sillä meillä on hyvä joukkue ja koen, että minulla on täällä hyvät mahdollisuudet päästä pelaamaan. Toivottavasti pääsisimme mahdollisimman pian taas pelaamaan kannattajien edessä. Koko joukkue odottaa sitä suuresti, Ward sanoo.

– Calum on sopeutunut hyvin Suomeen ja meidän joukkueeseen. Hän on nuori ja potentiaalinen maalivahti, joka on vakuuttanut meidän valmennuksen osaamisellaan kevään aikana. Me haluamme HIFK:ssa tarjota Calumin kaltaisille nuorille pelaajille hyvän kehityspolun ja auttaa heitä uralla eteenpäin. Englannista ei ihan joka päivä siirrytä Suomeen pelaamaan, joten siinäkin mielessä tämä sopimus on iso juttu meille, kommentoi HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

Lisää Calumista oheisella videolla, joka julkaistiin aiemmin kevään aikana HIFK:n YouTubessa.