Skip to main content

Målvakten Calum Ward, som varit utlånad från engelska AFC Bournemouth, har gjort ett nytt avtal med HIFK. Klubbarna har sinsemellan kommit överens om att 20-åringen nu permanent flyttar till Helsingfors. Därmed är Ward numera en av HIFK:s egna kontraktsspelare med ett avtal som sträcker sig fram till slutet av säsongen 2021.

Ward spelade sina första 90 minuter under sin tid i Finland för ett par veckor sedan i Åbo, där HIFK mötte TPS i en träningsmatch. Den unga målvakten höll nollan och berättar nu att han är redo att kämpa om speltid också under Veikkausliigasäsongen.

– De här tre månaderna i Helsingfors har gått otroligt fort. Jag har njutit av tiden här och blivit varmt välkomnad av de andra i laget ända sedan jag kom hit. Vi har ett bra lag och jag tror att jag har goda chanser att få spela här, så jag ville gärna stanna. Förhoppningsvis kan vi snart igen få spela inför våra supportrar. Det är något som hela laget väntar mycket på, säger Ward.

– Calum har anpassat sig väl till Finland och till vårt lag. Han är en ung målvakt med mycket potential och har övertygat vårt tränarteam med sitt kunnande under våren. I HIFK vill vi ge unga spelare som Calum en god utvecklingsbana samt hjälpa dem vidare på karriären. Sen är det ju inte varje dag en spelare flyttar till Finland från England, så det här avtalet är en stor grej för oss även från den synvinkeln, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

Här kan du bekanta dig närmare med Calum via en videointervju som gjordes tidigare under våren.