Skip to main content

Veikkausliigakauden alku siirtyy tänäkin vuonna aiemmin suunniteltua myöhempään ajankohtaan. Veikkausliigan hallituksen päätöksen mukaan Veikkausliigakauden 2021 uusi aloituspäivä on 24. huhtikuuta, jolloin eurocupeihin osallistuvat joukkueet pelaavat kauden avausottelunsa. Sarja jatkuu 2. toukokuuta eteenpäin kaikkien seurojen osalta. Otteluohjelmaan pyritään tekemään mahdollisimman vähän muutoksia. Vain huhtikuulta siirtyville kierroksille haetaan uudet ajankohdat. HIFK:n avausottelu pelataan täten maanantaina 3.5. FC Hakaa vastaan Bolt Arenalla.

Kauden avauksen siirtymisen takia kauden loppuun kaavailtu eurolopputurnaus jätetään pois tämän kauden ohjelmasta. Veikkausliigan runkosarja päättyy sunnuntaina 26.9., jonka jälkeen joukkueet jaetaan lokakuun aikana pelattaviin mestaruus- ja haastajasarjoihin.

Veikkausliigan otteluohjelmaan tehtävät muutokset täsmentyvät tulevien päivien aikana.

– Sarjan alun siirtäminen on oikea päätös vallitsevassa koronatilanteessa. Yleisön edessä pelaaminen jo huhtikuussa näytti erittäin epätodennäköiseltä, mutta toivottavasti saamme tämän päivitetyn aikataulun myötä pelattua enemmän pelejä yleisölle tulevan kauden aikana. Samalla on tärkeää, että jo laadittuun otteluohjelmaan tulee mahdollisimman vähän muutoksia kauden alun siirtymisestä huolimatta, kommentoi HIFK:n toimitusjohtaja Christoffer Perret.