Skip to main content

Veikkausliigapremiären flyttas även detta år framåt från den ursprungligen planerade tidpunkten. Enligt Veikkausliigastyrelsens beslut inleds säsongen den 24 april. Då kommer de lag som deltar i eurocuperna att spela sina första matcher för säsongen. Från och med den 2 maj börjar serien för de övriga lagen. Matchprogrammet kommer att påverkas som lite som möjligt eftersom endast omgångarna från april månad flyttas framåt. HIFK spelar sin öppningsmatch måndagen den 3 maj mot FC Haka på Bolt Arena.

På grund av att säsongen flyttas kommer den inplanerade europlayoffturneringen i slutet av säsongen att lämnas bort från programmet. Grundserien kommer att avslutas söndagen den 26 september. Efter det delas lagen upp i mästerskaps- och utmanarserierna, som spelas under oktober månad.

Förändringarna i matchprogrammet klarnar under de närmaste dagarna.

– Att flytta seriepremiären är rätt beslut i det rådande covid-läget. Det såg väldigt osannolikt ut att vi hade kunnat spela inför publik i april, men vi hoppas att vi nu i och med den här uppdaterade tidtabellen kan spela fler matcher med publik under den kommande säsongen. Samtidigt är det viktigt att det redan utarbetade matchprogrammet förändras så lite som möjligt trots att säsongspremiären flyttas framåt, kommenterar HIFK:s vd Christoffer Perret.