Skip to main content

6.2.2021 KTP-HIFK klo 14.00

HIFK:n kilpailullinen kausi käynnistyy pitkän odotuksen jälkeen lauantaina 6. helmikuuta Kotkassa. Vastustajaksi Suomen Cupin lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa asettuu Veikkausliigaan viime syksynä noussut KTP. Ottelu käynnistyy Arto Tolsa Areenalla klo 14.00.

KTP:n lisäksi HIFK:n karsintalohkossa pelaavat HJK sekä FC Lahti. Veikkausliigajoukkueiden karsintalohkoissa kaikki joukkueet kohdataan kerran, minkä jälkeen lohkovoittajat etenevät suoraan puolivälieriin. Lohkokakkoset jatkavat puolestaan ensimmäiselle varsinaiselle cup-kierrokselle.

HIFK on viime viikkoina rakentanut joukkuettaan kovalla vauhdilla ja julkaissut useita pelaajasopimuksia. Aiemmin perjantaina julkistetut Riku SelanderinTino PalmastonMosawer Ahadin ja Pasi Forsmanin sopimukset sinetöivät joukkueen ryhmän juuri Suomen Cupin alkamisen kynnyksellä. Sopimuspelaajia on kaiken kaikkiaan 24 kappaletta tällä hetkellä.

– Joukkue on edistynyt hienosti viimeisen kuukauden aikana. Sopimuspelaajien määrän noustessa olemme myös päässeet yhä enemmän tutustumaan toisiimme ja tekemään hommia yhdessä. Joukkue alkaa olla kasassa, joten pääsemme seuraavaksi jatkamaan kehitystyötä. Me haluamme olla hyvä joukkue ja pelata niin hyvin kuin mahdollista jokaisessa pelissä, sanoo päävalmentaja Joaquín Gómez.

Gómez aloitti HIFK:n päävalmentajana joukkueharjoitusten käynnistyessä 11. tammikuuta. Neljä viikkoa ovat pitäneet sisällään pitkiä työpäiviä, lukuisia treenisessioita sekä kolme harjoituspeliä. Espanjalainen kertoo nauttineensa ensimmäisestä kuukaudestaan päävalmentajana.

– Tämä on ollut todella hienoa aikaa, paljon hienompaa kuin mitä olin ennakkoon osannut kuvitella. Olemme saaneet paljon hyvää aikaiseksi yhdessä seurana neljän viikon aikana. Lähdimme muita joukkueita myöhemmin liikkeelle, mutta olemme onnistuneet saamaan kasaan hyvän joukkueen kilpailullisten pelien alkuun. Asetelma on ollut haastava, mutta tässä vaiheessa voi sanoa, että pitkät työpäivät alkavat tuottaa tulosta.

Joukkueen pelaajisto on pääasiassa valmennuksen käytettävissä huomisessa cup-avauksessa muutamia poissaoloja lukuun ottamatta. Hyökkääjä Erikson Carlos on edelleen kotimaassaan Brasiliassa ja liittyy joukkueeseen myöhemmin kevään aikana.

– Pelikunto on muutaman pelaajan kohdalla vielä hieman epäselvä, mutta seuraamme näiden pelaajien tilannetta jatkuvasti, Gómez kertoo.

Lauantain vastustaja KTP varmisti Veikkausliigapaikkansa karsintojen kautta viime syksyllä ja palaa pääsarjatasolle viiden Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen. Nousijajoukkue on saanut pidettyä runkonsa hyvin kasassa, sillä uusien pelaajien määrä on pysynyt pienenä. Keskikenttäpelaajat Anttoni Huttunen (MYPA) ja Johannes Laaksonen (IFK Mariehamn) sekä hyökkääjät Matias Tamminen (laina, FC Inter) ja Aleksi Tarvonen (KPV) ovat liittyneet kotkalaisryhmän riveihin syksyn ja talven aikana. Joukkueen päävalmentajana toimii virolainen Argo Arbeiter.

Gómezille KTP on tuttu jo viime kaudelta, kun joukkue pelasi hänen entisen seuransa kakkosjoukkuetta vastaan.

– Olen nähnyt KTP:n pelejä jo viime kaudella SJK Akatemiaa vastaan Ykkösessä. Heillä oli erittäin vahva viime kausi. KTP teki asioita hieman eri tavalla muihin joukkueisiin verrattuna ja oli yksi sarjan parhaista joukkueista. He ovat hyvin saaneet pidettyä viime kauden tärkeitä pelaajia joukkueessaan. KTP tulee olemaan vaikea vastustaja, mutta lähdemme tietysti Kotkaan hakemaan voittoa.

Lauantain ottelu KTP:n ja HIFK:n välillä käynnistyy yleisöltä suljetulla Arto Tolsa Areenalla klo 14.00. Peli näytetään suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta.

Vallitsevat pakkaskelit saattavat aiheuttaa muutoksia ottelun suunniteltuun aikatauluun. Tämänhetkisen tiedon mukaan peli pelataan huomenna, mutta sääolosuhteita arvioidaan uudelleen vielä lähempänä ottelun käynnistymistä. Tiedotamme mahdollisista muutoksista heti mikäli niitä ilmenee.