Skip to main content

HIFK on solminut pelaajasopimukset Riku Selanderin, Tino Palmaston, Mosawer Ahadin ja Pasi Forsmanin kanssa. Kaikki neljä pelaajaa ovat jo harjoitelleet joukkueen kanssa muutaman viikon ajan.

26-vuotias Riku Selander on HIFK-yhteisölle tuttu pelaaja, sillä hän siirtyi HIFK:hon kaudeksi 2019 ja aloittaa nyt kolmannen vuotensa seurassa. Hän on kahden Veikkausliigakauden aikana pääasiassa pelannut oikean laitapuolustajan pelipaikalla. Selander on edustanut HIFK:ta Veikkausliigassa ja Suomen Cupissa yhteensä 49 ottelun verran.

Keskuspuolustaja Tino Palmasto on myös kuulunut HIFK:n joukkueeseen kaudesta 2019 lähtien. 22-vuotias pelaaja on pelannut neljä Veikkausliigaottelua HIFK:n paidassa. Hän teki maalin Veikkausliigan debyyttiottelussaan kaudella 2019 Vaasan Palloseuraa vastaan. Palmasto on hakenut pelituntumaa pelaamalla lainalla alemmilla sarjatasoilla: kaudella 2019 hän pelasi 14 Ykkösen ottelua MYPA:ssa ja kaudella 2020 puolestaan viisi Kakkosen ottelua GrIFK:ssa.

Mosawer ”Mosku” Ahadi on 20-vuotias suomalais-afganistanilainen laituri, joka teki debyyttinsä aikuisten sarjoissa jo kaudella 2017. Hän on edustanut mm. PK Keski-Uusimaata, Järvenpään Palloseuraa ja FC Espoota Kakkosessa sekä Ekenäs IF:n joukkuetta Ykkösessä. Hän on lisäksi ollut kentällä yhdessä Veikkausliigaottelussa FC Hongan paidassa kaudella 2018. Ahadilla on myös kokemusta Suomen nuorisomaajoukkueista.

Ekenäs IF:n joukkueesta siirtyvä Pasi Forsman on pelannut HIFK:ssa aiemminkin, sillä hän oli mukana Kakkosessa kaudella 2018 pelanneessa seuran kakkosjoukkueessa. Forsmanilla on myös taustaa HIFK:n junioriorganisaatiosta. Hän on kahden EIF-kauden aikana pelannut 34 Ykkösen ottelua ja tehnyt yhden maalin.

HIFK:lla on nyt kasassa 24 pelaajasopimusta ja lähtee huomenna käynnistyvään Suomen Cupiin seuraavalla joukkueella:

Maalivahdit:
Markus Uusitalo
Calum Ward
Martti Puolakainen

Puolustajat:
Selman El Baset
Pasi Forsman
Aldayr Hernández
Macario Hing-Glover
Jean-Claude Mabinda
Tino Palmasto
Hannu Patronen
Pipe Sáez
Riku Selander

Keskikenttäpelaajat:
Jani Bäckman
Jake Dunwoody
Jukka Halme
Keaton Isaksson
Sakari Mattila
Moshtagh Yaghoubi

Hyökkääjät:
Mosawer Ahadi
Jusif Ali
Erikson Carlos
Juanan Entrena
Jeremiah Streng
Sakari Tukiainen