Skip to main content

HIFK aloitti kaudelle 2021 uuden kolmivuotisen projektin, jonka yhtenä tärkeänä kilpailullisen puolen tavoitteena on tehostaa merkittävästi seuran sisäisen valmennus- ja pelaajakehitystoiminnan lisäksi muissa seuroissa pelaavien nuorten pelaajien rekrytointeja.

Vuodesta 2019 lähtien HIFK:ssa on työstetty uutta seurametodologiaa, joka tänä syksynä on saatu valmiiksi. Oman sisäisen pelaajapolun lisäksi HIFK haluaa luoda kehitysreitin Veikkausliigaan myös seuran ulkopuolisille nuorille pelaajille. Viimeiset kaksi kautta seuralla on ollut käytössään farmiyhteistyö Ykkösessä pelanneen MYPA:n kanssa, mutta jatkossa HIFK tulee farmiyhteistyön sijaan pyrkimään luomaan seurakumppanuusverkostoa. Seurakumppanuuksia tullaan solmimaan kunkin yhteistyöseuran tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti.

HIFK ja JS Hercules jatkavat pelaajakohtaista yhteistyötä

Pelaajakohtainen yhteistyö oululaisen JS Herculesin kanssa aloitettiin jo kaudella 2020, kun oululaisseuran pelaaja Samuli Hölttä vieraili HIFK:n edustusjoukkueen harjoitusvahvuudessa yhden viikon verran. HIFK:n joukkueharjoitukset käynnistyivät maanantaina 11. tammikuuta uuden valmennusryhmän johdolla, ja mukana ringissä on ollut runsas määrä testipelaajia.

Menneellä viikolla muiden testipelaajien joukossa harjoituksissa on ollut mukana Herculesin lahjakas keskikenttäpelaaja Valtteri Kovalainen, 21. Haukiputaan Pallon kasvatti on edustanut Herculesta kaudesta 2018 lähtien 56 ottelun verran. Puolustavan keskikenttäpelaajan ensimmäinen maali Kakkosessa nähtiin viime kauden päätöskierroksen ottelussa FC Kiistoa vastaan.

Hercules-yhteisöön kuuluu Oulun seudulta Tervarit Juniorit, Ajax-Sarkkiranta, Haukiputaan Pallo, Ponkilan Pantterit ja Limingan Pallokarhut, eli kokonaisuudessaan lähes 2 500 pelaajaa. Yhteisöä rakennetaan vahvasti pelaajakehitys edellä ja merkittävä asia on, että junioreiden kilpajoukkueet U13-U20 ovat Hercules-joukkueita kaudesta 2021 alkaen. Yhteisön vetäjänä toimii pitkään agentti- ja scoutingtyötä tehnyt Marko Saranlinna, jonka edellinen seurapesti oli kaudella 2018-2019 La Liga-seura Deportivo Alavesissa.

– HIFK:n nyt aloittama kolmivuotinen projekti näyttää urheilullisesti katsoen erittäin järkevältä ja varmasti luo edellytykset hyville kilpailullisille tuloksille. Edustusjoukkueemme pelaa nyt Kakkosta ja meille on ensiarvoisen tärkeää huolehtia, että voimme tukea parhaita pelaajiamme myös seuraavien askeltensa kanssa heidän pelaajapolullaan. HIFK:n tarjoama mahdollisuus Hercules-pelaajille on erinomainen mahdollisuus testata kykyjään Veikkausliiga-vauhdissa, Saranlinna kommentoi.

– Olemme syksyn aikana tehneet uusia panostuksia HIFK:n omaan junioritoimintaan, jotta voisimme tulevaisuudessa saada omia nuoria pelaajia mukaan edustusjoukkueeseemme. Tämän muutostyön tulokset eivät näy vielä muutamaan vuoteen, mutta jos haluaa muutosta, on joskus myös otettava muutosprosessin ensimmäinen askel. Jos haluat parantaa asioita se ei mene rutiinien pohjalta tai vanhoja kaavoja noudattamalla. Nykyhetkessä seurakumppanuudet ovat IFK:lle paras ratkaisu nuorten pelaajien löytämiseen, sanoo HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.