Skip to main content

HIFK:lla on kuluneen viikon aikana ollut kaksi uutta pelaajaa mukana joukkueen harjoitusvahvuudessa. Kakkosessa pelaavan JS Herculeksen keskuspuolustaja Samuli Hölttä on ollut mukana harjoittelemassa HIFK:n kanssa maanantaista lähtien, ja palaa ensi viikolla takaisin oululaisseuran vahvuuteen.

Haukiputaalta lähtöisin oleva Hölttä pelasi ensimmäiset ottelunsa miesten tasolla Haukiputaan Pallossa, josta hän kaudeksi 2019 siirtyi Herculekseen. Nuori puolustaja on tällä kaudella pelannut kymmenen Kakkosen ottelua ja tehnyt niiden aikana yhden maalin.

Samuli Hölttä. Kuva: JS Hercules.

– Olen aika tunnevetoinen tyyppi kentällä ja muutenkin sanoisin, että tykkään fyysisestä pelistä. Menen lujaa tilanteisiin ja olen rämäpäinen toppari, vaikka olen hieman rauhoittunut iän myötä. Kevään aikana tutustuin vähän enemmän salilla käyntiin, josta tuli enemmän lihasmassaa ja räjähtävyyttä. Tuntuu, että menossa on nyt paras kausi tähän mennessä henkilökohtaisesti, hän kertoo itsestään.

Mahdollisuus tulla viikoksi mukaan HIFK:n harjoituksiin aukesi viime viikonloppuna, jolloin Hölttä otti uuden haasteen vastaan suurella mielenkiinnolla. Askel Kakkosen ja Veikkausliigan välillä on luonnollisesti iso, ja nuoren puolustajan mukaan suurin ero aiempaan on huomattavasti nopeampi tempo Veikkausliigajoukkueiden harjoituksissa.

– Hyvistä treeneistä on ollut apua täällä, jossa olen saanut kokea Veikkausliigan treenaustempon toden teolla verrattuna Kakkosen tempoon. Ihan hyvin olen jaksanut mukana, vaikken ole näin kovaan tempoon tottunut, hän kertoo HIFK-viikostaan.

Höltän tulevaisuuden tavoitteet ovat korkeammilla sarjatasoilla, joiden tasosta hän nyt on saanut konkreettisen esimerkin HIFK:ssa vietetyn viikon aikana.

– Ensimmäinen tavoite on päästä ensi kaudeksi pykälää ylemmäs pelaamaan, eli Ykköseen, Veikkausliigaan tai ulkomaille alemmille sarjatasoille. Uskon, että kovempaan tempoon tottuminen lähtee itsestä. Jos olisin tällaisessa treeniympäristössä pari kuukautta, niin myös sopeutuisin siihen ja oppisin pelaamaan nopeamman tempon mukaan, hän jatkaa.

Seung-Hyun Lim mukaan HIFK:n rinkiin

Seung-Hyun Lim. Kuva: MYPA.

Samalla HIFK tiedottaa myös eteläkorealaisen Seung-Hyun Limin liittymisestä joukkueen rinkiin loppukaudeksi. Vasemman laitapuolustajan pelipaikalla viihtyvä 20-vuotias Lim tulee lähtökohtaisesti esiintymään yhteistyöseura MYPA:n paidassa, jossa hän pelasi ensimmäistä kertaa jo keskiviikkona. Lim kellotti täydet minuutit 1-1 -tasapeliin päättyneessä Ykkösen ottelussa KPV:ta vastaan.

Ennen Suomeen siirtymistään Lim on pelannut juniorijalkapalloa kotimaassaan, sekä edustanut malesialaista FC Aveniria.

– Alussa oli tietenkin vähän sopeutumisvaikeuksia, mutta kaikki ovat olleet ystävällisiä täällä ja ottaneet minut hyvin vastaan. Keskiviikon ottelu oli minulle ensimmäinen tällä tasolla. Tulos harmittaa, ja odotan itseltäni vielä enemmän tulevissa peleissä. Pelaaminen tuntui kuitenkin kivalta, Lim sanoo.