Skip to main content

HIFK on julkistanut kauden 2021 valmennustiiminsä. Uudeksi päävalmentajaksi on nimetty 34-vuotias espanjalainen Joaquín Gómez, joka on toiminut valmentajana Juha Malisen johtamassa Suomen U21-maajoukkueen valmennustiimissä keväästä 2019 lähtien. Kaudella 2020 Gómez työskenteli SJK:ssa valmentajana Jani Honkavaaran alaisuudessa. Sopimus HIFK:n kanssa kattaa kauden 2021 ja sisältää myös option kaudelle 2022.

Gómezilla on pitkä tausta valmentajana Englannissa, jossa hän on toiminut Derbyn, Lutonin, Brightonin ja Stoken valmennustiimeissä. Ennen Seinäjoelle siirtymistä hän vaikutti pari kuukautta kotimaassaan Cartagenan valmentajana Segunda B-sarjassa. Gómez on UEFA Pro-lisenssin lisäksi suorittanut maisterintutkinnot liikuntatieteistä ja valmennuksesta.

– Olen hyvin innoissani tästä tehtävästä HIFK:ssa. Päävalmentajaksi siirtyminen on pitkään ollut tavoitteenani, joten tämä on iso askel minulle. Haluan samalla kiittää entistä seuraani SJK:ta yhteisestä ajastamme sekä ymmärryksestä tässä tilanteessa. Näen, että HIFK on eräänlainen nukkuva jättiläinen, jonka aiomme herättää ja nostaa sille tasolle, jolla sen kuuluukin olla. Haluamme antaa seuran kannattajille yhteisön ja joukkueen, josta he voivat olla ylpeitä, Gómez kommentoi.

– Meillä on HIFK:ssa alkanut kolmen vuoden projekti. Tulemme panostamaan seuran toiminnan tason parantamiseen nykyhetkessä, jotta muutos olisi mahdollista tulevaisuudessa. Jos haluaa muutosta, on myös oltava valmis muuttamaan vanhoja rutiineja ja toimintatapoja. Joaquín Gómez on erittäin osaava valmentaja, joka vastaa parhaiten tässä projektissa haettavia asioita. Menemme nyt ideologian, arvojen ja uuden hengen voimalla eteenpäin seurana, kommentoi urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

HIFK:n vanhimmissa juniori-ikäluokissa ja miesten reservijoukkueessa vaikuttava Miguel Cervera López (UEFA Pro) tulee jatkossa toimimaan myös edustusjoukkueessa Gómezin apuvalmentajana. Risto-Matti Toivonen (fyysinen valmennus) sekä Olli Orvasto (joukkueenjohtaja, vastustajien scouttaus, analyytikko) jatkavat tehtävissään myös tulevalla kaudella. Ludovic Thuné jatkaa HIFK:n miesten edustusjoukkueen huoltajana ja Joona Haavisto toisena joukkueenjohtajana.

HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez (vasemmalla) ja valmentaja Miguel Cervera López (oikealla).

HIFK:n valmennustiimi kaudella 2021:

Joaquín Gómez, päävalmentaja
Miguel Cervera López, valmentaja
Risto-Matti Toivonen, fyysinen valmentaja
Ludovic Thuné, huoltaja
Olli Orvasto, joukkueenjohtaja, vastustajien scouttaus, analyytikko
Joona Haavisto, joukkueenjohtaja

Kauden 2021 kausikortit ovat myynnissä Lippupisteen kanavissa. Tämän linkin kautta pääset Lippupisteen sivuille varmistamaan paikkasi HIFK:n kaikissa kotiotteluissa ensi kaudella!