Skip to main content

HIFK har publicerat sitt tränarteam för säsongen 2021. Den 34-åriga spanjoren Joaquín Gómez har utnämnts till ny chefstränare med ett kontrakt som utöver den kommande säsongen även innehåller en option för säsongen 2022. Innan flytten till HIFK har Gómez varit en del av Juha Malinens tränarteam för Finlands U21-landslag samt jobbat som tränare i SJK under Jani Honkavaara.

Innan tiden i Finland har Gómez en lång bakgrund med tränaruppdrag i England, där han jobbat för Brighton, Derby, Luton och Stoke. Dessutom var han under en kort period tränare i Cartagena i spanska Segunda B innan flytten till Seinäjoki. Utöver UEFA Pro-licensen har Gómez även avlagt en magistersavhandling inom idrottsvetenskap och coaching.

– Jag är väldigt ivrig inför detta uppdrag i HIFK. Att bli chefstränare är något jag redan länge haft som målsättning, så det här är ett stort steg för mig. Samtidigt vill jag passa på att tacka min förra klubb SJK för vår tid tillsammans och för deras förståelse i den här situationen. Som jag ser det så är HIFK något av en sovande jätte, som vi nu ska väcka upp och lyfta till den nivån där vi hör hemma. Vi vill ge HIFK:s supportrar en gemenskap och ett lag som de kan vara stolta över, kommenterar Gómez.

– Vi har satt igång ett treårigt projekt i HIFK. Just nu ligger fokus på att förbättra nivån på vår verksamhet i dagens läge, så att en förändring ska kunna bli möjlig i framtiden. Om man vill ha en förändring måste man även vara beredd att ändra på gamla rutiner och mönster. Joaquín Gómez är en mycket kunnig tränare som bäst motsvarar de faktorer vi vill uppnå med vårt projekt. Vi går nu vidare som fotbollsklubb med hjälp av rätt ideologi, värdegrund och anda, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

Miguel Cervera López (UEFA Pro), som jobbar i HIFK:s reservlag och i de äldsta juniorklasserna, kommer framöver även att fungera som Gómez assisterande tränare i herrarnas representationslag. Risto-Matti Toivonen (fysisk träning) samt Olli Orvasto (lagledare, motståndarscouting, analys) fortsätter med sina respektive arbetsuppgifter även detta år. Ludovic Thuné fortsätter som materialförvaltare och Joona Haavisto som andra lagledare.

HIFK:s chefstränare Joaquín Gómez (t.v.) och assisterande tränare Miguel Cervera López (t.h.).

HIFK:s tränarteam säsongen 2021:

Joaquín Gómez, chefstränare
Miguel Cervera López, tränare
Risto-Matti Toivonen, fysiktränare
Ludovic Thuné, materialförvaltare
Olli Orvasto, lagledare, motståndarscouting, analys
Joona Haavisto, lagledare

Kauden 2021 kausikortit ovat myynnissä Lippupisteen kanavissa. Tämän linkin kautta pääset Lippupisteen sivuille varmistamaan paikkasi HIFK:n kaikissa kotiotteluissa ensi kaudella!