Skip to main content

HIFK:n ensimmäinen harjoitusviikko uuden valmennusjohdon alaisuudessa päättyi yksityiseen harjoituspeliin Kakkosessa pelaavaa VJS:n joukkuetta vastaan sunnuntaina. Pelin päätarkoituksena oli antaa päättyneellä viikolla mukana olleille testipelaajille näytön paikan. HIFK johti ottelua tauolla maalein 0-1, mutta VJS voitti pelin lopputuloksella 2-1.

– Peluutimme meidän omia sopimuspelaajia ensimmäisellä puoliajalla ja johdimme peliä tauolle mentäessä. Puoliaika antoi heille arvokasta pelituntumaa heti ensimmäisen joukkueharjoitteluviikon päätteeksi. Oli myös hienoa nähdä kentällä niitä elementtejä, joita olemme harjoitelleet yhdessä. VJS-peli ja ensimmäinen yhteinen viikko antoivat meille vastauksia moniin kysymyksiin, sanoo HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

– Toiselle puoliajalle vaihdoimme sitten testipelaajiamme kentälle ja annoimme heille mahdollisuuden. Muutaman kanssa jatkamme tälläkin viikolla, mutta toisen puoliajan tulos ja peliesitys osoitti usean pelaajan osalta, ettei taso ole tarpeeksi korkea pelatakseen meillä. Tällä viikolla meillä on viime viikkoa vähemmän testipelaajia mukana harjoituksissa. Jatkamme joukkueen rakentamista siten, että meillä on kasassa kilpailukykyinen joukkue kilpailullisten pelien alkaessa, hän jatkaa.

HIFK on linjannut, ettei muiden kuin seurakumppanuusverkoston kautta tulleiden testipelaajien nimiä kerrota julkisuuteen. Koska testipelaajia on uuden kauden alkuvaiheessa runsas määrä mukana joukkueen ringissä, emme myöskään tarkemmin uutisoi lähiaikojen yksityisistä harjoituspeleistä. Joukkue pelaa toisen harjoituspelin ilman yleisöä tulevana viikonloppuna.