Skip to main content

HIFK:s första träningsvecka under den nya tränarstaben avslutades med en privat träningsmatch mot VJS från Tvåan i söndags. Det huvudsakliga syftet med matchen var att ge de testspelare som tränat med HIFK den senaste veckan en chans att visa vad de går för. HIFK ledde matchen med 0-1 vid pausvilan, men till slut vann VJS med 2-1.

– Vi matchade våra egna kontraktsspelare under matchens första halvlek och var i ledning vid paus. Halvleken gav dem värdefulla spelminuter direkt i slutet av den första lagträningsveckan. Det var också fint att på planen se en del av de element som vi tränat tillsammans. VJS-matchen och vår första vecka tillsammans gav oss svar på många frågor, säger HIFK:s chefstränare Joaquín Gómez.

– Då matchens andra halvlek började bytte vi sedan in våra testspelare och gav dem en chans. Vi har valt att fortsätta med en del av dem, men den andra halvlekens resultat och insatser på planen visade att flera av testspelarna inte har en tillräckligt hög nivå för att kunna spela hos oss. Den här veckan har vi ett mindre antal testspelare med oss på träningarna än vad vi hade förra veckan. Vi fortsätter nu bygga laget med avsikten att ha ett slagkraftigt lag då våra tävlingsmatcher börjar, fortsätter han.

HIFK har beslutat att inte offentligt nämna namnen på några andra testspelare än de som kommit via HIFK:s nya samarbetsföreningsnätverk. Eftersom det för tillfället finns ett stort antal testspelare med i lagets träningstrupp, kommer vi inte att rapportera mer ingående från våra privata träningsmatcher inom den närmaste tiden. Laget spelar en andra träningsmatch utan publik detta veckoslut.