Skip to main content

HIFK julkaisi tiistaina lehdistötiedotteen urheilutoimittaja Pekka Holopaisen twiitistä, jossa hän vihjaili, että Arnold Origi olisi syyllistynyt ottelumanipulointiin. Twitter-kommentin taustalla oli viime perjantain FC Inter-ottelun loppuminuuttien tapahtumat. Origi ja Holopainen tapasivat toisensa eilen, ja tässä seuraa HIFK-maalivahdin lausunto heidän keskustelustaan.

”Minulle oli tärkeää tavata Pekka Holopainen kasvotusten. Kun kuulin uutisen hänen kirjoittamastaan kommentista, olin todella pettynyt ja vihainen. On paljon ihmisiä, jotka ainoastaan julkaisevat anteeksipyynnön ilman että he oikeasti tarkoittaisivat sitä. Anteeksipyyntöjä julkaistaan, koska se kuuluu asiaan ja koska kukaan ei halua menettää kasvojaan julkisuudessa. Hän on kokenut toimittaja, joten hänen olisi pitänyt käyttää parempaa harkintaa ennen kommentin julkaisemista. Tämän vuoksi en ostanut hänen anteeksipyyntöään Twitterissä, vaan halusin tavata hänet, jotta voisin olla varma anteeksipyynnön aitoudesta.

Holopainen otti yhteyttä ja halusi tavata minut, joten päätimme käydä yhdessä lounaalla eilen. Näin hänen silmistään, että hän todella oli pahoillaan. Hän kertoi sen (julkaisuajankohdan) olleen synkkä hetki hänelle henkilökohtaisesti. Pystyin meidän keskustelumme perusteella toteamaan, että hän todella myös tarkoitti anteeksipyyntöään. Kaikki meistä on joskus tehnyt virheitä tai typeriä asioita, jotka ovat myöhemmin kaduttaneet. Hän katui virhettään, joten pystyin antamaan hänelle anteeksi.

Meidän yhteiskunnassamme liikkuu tänä päivänä paljon virheellisiä huhuja, sekä muiden tekemien virheiden esiin nostamista sosiaalisen median alustoilla. En halua olla osana tätä, sillä olen itsekin tehnyt virheitä elämässäni. Jos joku tekee virheen, mutta jälkeenpäin osoittaa aitoa katumusta ja pyytää anteeksi, voi tilanteen käydä läpi molempien osapuolten kesken, sekä jatkaa eteenpäin elämässä. Olemme tavanneet Pekka Holopaisen kanssa ja keskustelleet keskenämme, joten nyt on aika unohtaa tapahtunut ja jatkaa eteenpäin.”

– Arnold Origi