Skip to main content

I tisdags publicerade HIFK ett pressmeddelande om sportjournalisten Pekka Holopainens tweet, i vilken han antydde att målvakten Arnold Origi kunde ha gjort sig skyldig till matchfixning på basen av händelserna under FC Inter-matchens slutminuter. Origi och Holopainen träffades igår, och här nedan följer HIFK-målvaktens uttalande om deras diskussion.

”Det var viktigt för mig att träffa Pekka Holopainen ansikte mot ansikte. När jag hörde nyheterna om vad han hade sagt, var jag väldigt besviken och arg. Det finns många människor som bara lägger ut en ursäkt utan att verkligen mena det, för att det hör till och för att man inte ska tappa ansiktet i offentligheten. Han är en erfaren journalist, så han borde ha vetat bättre före han publicerade sin tweet. Därför köpte jag inte hans ursäkt på Twitter, utan ville träffa honom för att försäkra mig om att han verkligen menar det.

Holopainen tog kontakt och ville träffa mig, så vi bestämde oss för att gå på lunch tillsammans igår. Jag kunde se från hans ögon att han verkligen var ledsen, och han berättade att det var en mörk stund för honom då han skrev kommentaren. På basen av vår diskussion kunde jag se att han var uppriktig då han bad om ursäkt. Vi har alla gjort misstag och sagt dumma saker, som man senare får ångra. Han ångrade sitt misstag och därmed kunde jag förlåta honom.

Det finns mycket i vårt samhälle idag som handlar om att sprida falska rykten samt att hänga ut andra människor på sociala medier efter att de begått ett misstag. Jag vill inte vara en del av detta och har även själv gjort misstag flera gånger. Ifall någon gör bort sig, men sedan är genuint ångersam och ber om ursäkt, kan man tala igenom situationen tillsammans och sedan gå vidare till följande kapitel. Jag och Pekka Holopainen har träffats, sagt vad vi har att säga åt varandra, och nu kan vi glömma det som hänt och gå vidare.”

– Arnold Origi