Skip to main content

Koko HIFK Fotbollin seura jatkaa edelleen yksilöharjoittelua aina edustusjoukkueista nuorimpiin juniori-ikäluokkiin asti. Viime viikolla tutustuimme naisten edustusjoukkueen yksilöharjoitteluun ja tällä viikolla ääneen pääsee William Fagerudd HIFK:n A-junioreista, eli P20-joukkueesta.

Moikka!

Olen William Fagerudd ja pelaan itse IFK:n A-junioreissa, mutta toimin sen ohella myös 2011 syntyneiden joukkueen apuvalmentajana. IFK on aina ollut iso osa elämääni ja olen edustanut seuraa yli kymmenen vuoden ajan. Kuten varmaan ymmärrätte, pyörii oma arkeni hyvin pitkälti jalkapallon ympärillä, joten nykyinen maailmantilanne on tuonut mukanaan suuria muutoksia elämääni. 

Elämme kaikki vaikeita ja erilaisia aikoja nyt, eikä nykytilan kestosta vielä pysty sanomaan mitään. Tässä tilanteessa esimerkiksi keskittyminen jalkapallon pelaamiseen voisi olla luonteva tapa tuoda helpotusta ja saada ajatuksia muualle. Mutta nyt ei kuitenkaan voi pelata jalkapalloa. Maaliskuun puolivälissä tuli tiedote seuralta, että kaikki joukkuetoiminta pistetään tauolle Suomen hallituksen ohjeistusten mukaisesti. Näin vanhempana pelaajana seurassa tärkeintä on, että kantaa itse vastuuta itsestään ja yrittää kaikin tavoin ylläpitää omaa fyysistä kuntoa ja teknistä osaamista. Tähän väliin on toki pakko lähettää suuret kiitokset joukkueeni päävalmentaja Mikael “Migu” Airavalle, joka on lähettänyt pelaajille erilaisia esimerkkiharjoituksia, joita voi omalla ajalla suorittaa. Suurin vastuu niiden suorittamisesta ja oman kunnon ylläpitämisestä on tottakai kuitenkin itsellä. 

Viime kuukauden ajan olen yrittänyt liikkua melko paljon päivittäin, sillä olen juuri kirjoittanut ylioppilaaksi, minkä johdosta koulusta on ollut vapaata kirjoitusten jälkeen. Olen yrittänyt tehdä harjoittelusta mahdollisimman monipuolista liikkumalla eri tavoin, kuten käymällä pyörä- sekä juoksulenkeillä, tekemällä lihaskuntoja sekä käymällä kentällä potkimassa palloa pitääkseni tekniikkaa yllä. Näinä aikoina suosittelen liikkumista kaikille ihan missä muodossa tahansa, sillä se pitää mielentilan positiivisena, kun muuten voi olla aika ankeaa istua pelkästään kotona. Liikkuessa on kuitenkin muistettava Suomen nykytilanteen säännöt ja ohjeistukset esimerkiksi koskien turvavälejä ja välttämättömien sosiaalisten kontaktien välttämistä.

William Fagerudd omatoimisen harjoittelun parissa.

2011 syntyneiden joukkue on luonnollisesti myös tauolla. Pojat ovat vielä niin nuoressa iässä, että vanhemmilla sekä valmentajilla on erittäin tärkeä rooli heidän innostamisessa harjoitteluun. Meidän päävalmentaja Linus Nynäs on lähettänyt erilaisia tekniikkahaasteita, kuten esimerkiksi pallon pomputtelua polvella, joita pojat ovat sitten voineet yrittää omissa oloissaan. Tämä on osoittautunut melko toimivaksi tavaksi, sillä vanhemmilta on tullut videoita lapsista tekemässä näitä haasteita. Näin nuorille junioreille suosittelen vahvasti liikkumista sekä sitä, että muistaa ottaa pallon mukaansa kun lähtee ulos. Nyt on oiva aika treenata uusia temppuja ja parantaa tekniikkaa.  

Lopuksi haluan vielä muistuttaa kaikkia siitä, että olemme kaikki samassa tilanteessa ja että odottaisimme kaikki kärsivällisesti futiskauden alkamista. Liikkukaa, treenatkaa ja pitäkää toisistanne huolta!

Futiskautta suuresti odottaen,

William

 

Teksti: William Fagerudd