HIFK vahvistuu kotimaisella kärjellä

HIFK on tehnyt pelaajasopimuksen Sakari Tukiaisen kanssa. Tukiainen on edustanut urallaan mm. tanskalaista Thisted FC:tä, virolaista FC Floraa ja Veikkausliigasta tuttua RoPSia. Tukiainen on puhdas kärki, joka on urallaan onnistunut tekemään tasaisesti maaleja kaikissa seuroissaan. Tukiainen on tehnyt 81 maalia 162 ammattilaisottelussa. HIFK on uudelle kärjelle jo tuttu seura.

– Seuraan paljon kotimaista jalkapalloa niin HIFK on minulle entuudestaan jo tuttu seura. Tiedän sen olevan perinteikäs seura, jolla on hyvät fanit, ja odotan todella innoissani että pääsen pelaamaan. Mahdollisuuksia oli vielä jäädä ulkomaille, mutta tähän hetkeen tuntui oikealta tulla takaisin Suomeen. Yksi suurimpia syitä siirtyä tänne oli, että HIFK on pääkaupunkiseudulta, ja olen täältä myös itse kotoisin. Perhe ja ystävät asuvat Helsingissä, joten hekin pääsevät helpommin katsomaan otteluita ja saan sitä kautta enemmän tukea. Minun mielestäni seura on menossa oikeaan suuntaan ja kun olin keskustellut seuran omistajan ja urheilutoimenjohtajan kanssa niin tiesin, että tämä on minulle oikea seura, Tukiainen kertoo siirrostaan.

HIFK-fanit voivat odottaa uudelta pelaajalta paljon sydäntä ja halua ratkaista otteluita.

– Pidän itseäni monipuolisena ja maalinälkäisenä pelaajana. Teen paljon töitä ja annan kaikkeni kentällä. Haluan voittaa kaksinkamppailut ja olen boksissa vaarallinen. Ihmisenä tulen kaikkien kanssa toimeen. Olen perusrento, mukava kaveri mutta määrätietoinen myös. Minulla on tavoitteita, joita haluan saavuttaa.
            
Tavoitteet Tukiaisella ovat selvät:
– Omat tavoitteeni ovat samat kuin seuralla. Annan parhaani ja autan joukkuetta saamaan mahdollisimman paljon voittoja, ja se tulee minun osalta paljolti maalien merkeissä. Niitä olen tullut tänne tekemään ja niillä minä elän. 

– Haluan kiittää faneja jo ennakkoon heidän tuestaan. Tulen antamaan kaikkeni tälle seuralle ja teille niin kauan kuin täällä pelaan. Toivottavasti teen heidät ylpeäksi, Tukiainen sanoo.

Teksti: Valtteri Tuomisto

HIFK announce new domestic striker
 
HIFK has reached an agreement with Sakari Tukiainen. Tukiainen has played for i.a. Thisted FC from Denmark, FC Flora from Estonia and also the familiar RoPs from our domestic league. He is a natural center-forward who has managed to score consistently in all of his respectful clubs. In 162 professional appearances he has scored a tremendous 81 goals. 

HIFK is a familiar club for the new striker.
 
– I follow a lot of the domestic league in Finland, so I am familiar with the club. I know it is a traditional organization with a passionate fanbase and I can’t wait for the opportunity to play for them. There would have been other opportunities for me to play abroad, but for this
moment it felt right to return back to Finland. One of the main reasons for choosing HIFK was to get the opportunity to play in my hometown of Helsinki. A lot of my family and friends also live here, so they can also watch me play and this way I get more support. I feel like the club is moving in the right direction and while discussing with the club owner and director of sports, I knew that it was the right decision to come here.
 
The fans can expect a lot of heart from Sakari and also a burning sensation to score goals.
 
– I am a versatile and goal hungry player. I have a high work ethic and I give it my all out on the field. I want to win battles and I’m lethal inside the box. As a person I get along well with everyone, I’m relaxed and nice, but also determined. I have goals that I plan to
achieve.
 
The goals that Tukiainen set are clear.
 
– The goals I have set are the same as the clubs. I will give it my best out there always and do everything I can to help the team win, in my case that means scoring goals. That is what I have come here to do.
 
The new striker also has a message to the fans.
 
– I want to thank the fans already in advance for their support to the club. I will give everything to this club and to you, the fans for as long as I play here. I hope I can make you all proud.

Text in English by Valtteri Tuomisto