Skip to main content

HIFK förstärks med finländsk anfallare

HIFK har gjort ett spelarkontrakt med Sakari Tukiainen. Tukiainen har under sin karriär representerat bl.a. danska Thisted FC, estniska FC Flora samt RoPS från Veikkausliiga. Tukiainen är en klassisk striker som har lyckats göra mål i jämn takt i alla de lag han representerat. Han har gjort totalt 81 mål på 162 professionella matcher. HIFK är ett bekant lag för honom.

– Jag följer med finländsk fotboll en hel del, så HIFK är ett bekant lag för mig. Jag vet att det är frågan om en traditionell förening med bra fans, och jag väntar med iver på att få börja spela. Jag hade även möjligheter till att fortsätta spela utomlands, men kom till att det var bäst att komma hem till Finland nu. En av de största orsakerna var att HIFK är från huvudstaden, och jag är själv också hemma från huvudstadsregionen. Min familj och flera vänner bor i Helsingfors, så de kan komma och se på matcherna, så får jag stöd från dem på det sättet. Föreningen går enligt mig i rätt riktning och efter diskussionerna med sportchefen och ägaren visste jag att det här var rätt adress för mig, säger Tukiainen.

HIFK:s supportrar kan förvänta sig mycket hjärta och vilja att avgöra matcher av lagets nya spelare.

– Jag ser mig själv som en mångsidig spelare som tycker om att göra mål. Jag jobbar hårt och ger allt på planen, vill vinna närkamper och så är jag stark i boxen. Som människa har jag lätt för att ha och göras med andra. Jag är en avspänd och trevlig kille, men samtidigt också målmedveten. Jag har mål, som jag vill uppnå.

Tukiainen har alltså klara målsättningar för sitt spelande i HIFK:

– Jag har samma målsättningar som föreningen. Jag gör mitt bästa och hjälper laget att vinna så mycket som möjligt, och det här gör jag främst genom att göra mål. Det vill jag göra här och att göra mål är det som jag lever av som spelare.

– Jag vill redan på förhand tacka supportrarna för deras stöd. Jag kommer att ge allt för föreningen och för er så länge som jag spelar här. Förhoppningsvis kan jag göra er stolta, säger Tukiainen till slut.