Skip to main content

HIFK Fotboll tiedottaa käyttäneensä Jani Bäckmanin, Riku Selanderin, Nikolas Sairan ja Tino Palmaston sopimuksissa olleet ensi kautta koskevat optiot. Kaikkien sopimukset ulottuvat näin ollen aina kauden 2020 loppuun asti.

31-vuotias keskikenttäpelaaja Jani Bäckman on pelannut HIFK:ssa vuodesta 2015 lähtien, mikä pitää sisällään kolme kokonaista Veikkausliigakautta, sekä yhden kauden Ykkösessä. Nyt hänellä on käynnissä neljäs Veikkausliigakausi HIFK:n paidassa, ja tähän mennessä ”Bäri” on pelannut 11 ottelua tämän kauden aikana. Bäckman on keskikentän lisäksi pelannut HIFK:ssa ajoittain myös keskuspuolustajan, sekä kerran myös maalivahdin roolissa.

24-vuotias laitapelaaja Selander on HIFK:n joukkueesta ainoa täydet minuutit tällä kaudella pelannut pelaaja. Hän siirtyi Stadiin talvella EIF:n joukkueesta, jossa hän pelasi edelliskauden. Lisäksi Selander on edustanut mm. FC Honkaa sekä PK-35 Vantaata.

20-vuotias Saira on tällä kaudella vakiinnuttanut paikkansa HIFK:n avauskokoonpanossa, ja on lisäksi noussut mukaan Suomen U21-maajoukkueeseen. Laitahyökkääjänä viihtyvä Saira pelaa nyt kolmatta kauttaan HIFK:ssa, ja on tällä kaudella pelannut 11 ottelua Veikkausliigassa.

21-vuotias keskuspuolustaja Tino Palmasto siirtyi HIFK:hon FC Hongasta ennen tämän kauden alkua, ja on päässyt pelaamaan myös muutaman ottelun Veikkausliigaa tällä kaudella. Palmasto tuli ryminällä kentälle ensimmäistä kertaa toukokuussa kotiottelussa VPS:ää vastaan, sillä hän onnistui tekemään ensimmäisen maalinsa heti avausottelussaan.

– Kaikki kyseiset pelaajat ovat olleet erittäin sitoutuneita seuraan ja joukkueen tavoitteisiin. Tämä on ollut yksi tärkeä tekijä, jonka ansiosta he ovat onnistuneet myös henkilökohtaisella tasolla ja haluamme tietenkin jatkaa heidän kanssaan myös tulevalla kaudella, urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kommentoi sopimuksia.