Skip to main content

HIFK Fotboll använder de optioner som funnits i kontrakten med spelarna Jani Bäckman, Riku Selander, Nikolas Saira och Tino Palmasto. Dessa förlängningar innebär att alla fyra fortsätter i HIFK till slutet av säsongen 2020.

31-åriga Jani Bäckman har spelat i HIFK ända sedan 2015, vilket innebär tre hela säsonger i Veikkausliiga och en i Ettan. Nu har han igång sin fjärde Veikkausliigasäsong i HIFK och hittills har ”Bäri” spelat 11 matcher i år. Förutom mittfältet där han oftast spelar har Bäckman även spelat som mittback samt en gång som målvakt under sin tid i HIFK.

24-åriga Riku Selander är den enda spelaren i laget som spelat fulla minuter i säsongens alla matcher. Han flyttade till HIFK från EIF under vintern. Selander kan spela både som ytterback och högre upp i formationen, och har tidigare under sin karriär representerat bl.a. FC Honka och PK-35 Vantaa.

Nikolas Saira, 20, har under denna säsong etablerat sig i öppningselvan och har dessutom även spelat i Finlands U21-landslag. Saira, som spelar som ytter, spelar nu sin tredje säsong i HIFK och har spelat 11 matcher hittills i år.

21-åriga mittbacken Tino Palmasto kom till HIFK från FC Honkas juniorer denna vinter, och har varit inne på plan ett par gånger denna säsong. Han gjorde sin debutmatch med besked, då han genast i sin första match gjorde ett mål mot VPS.

– Alla fyra spelare har visat att de vill spela för IFK och att de har förbundit sig till våra målsättningar. Det här är också en av de viktigaste orsakerna till att de alla har lyckats bra individuellt, och vi vill självklart fortsätta med alla fyra även nästa säsong, säger HIFK:s sportchef Mika Lönnström om kontrakten.