8

Jukka Halme

IKÄ

36

SOPIMUS

2021

PELIPAIKKA

Keskikenttä

Seurat

  • -1996 KäPa
  • 1996-2000 HIFK
  • 2001-2006 PK-35
  • 2007 HIFK/PK-35
  • 2008 HIFK
  • 2009-2010 PK-35 Vantaa
  • 2011- HIFK

Kummiyhteisö

Ura

KäPassa jalkapallon pelaamisen aloittanut Halme pelasi HIFK:ssa jo juniorivuosinaan, kunnes HIFK:n junioritoiminta vuosituhannen vaihtuessa siirtyi PK-35:n brändin alle. ”Bragun Gattuson” paluu HIFK-paitaan tapahtui vasta kaudella 2007 seuran vielä pelatessa Kolmosta, minkä jälkeen mies on kausien 2009-2010 PK-35 Vantaa -visiittiä lukuun ottamatta edustanut pelkästään HIFK:ta. Halme on edustanut HIFK:ta neljällä eri sarjatasolla ja on nykyjoukkueesta ainoa HIFK:n edustusjoukkuetta jo piirisarjatasolla edustanut pelaaja.

Halme on urallaan ollut nostamassa HIFK:ta Veikkausliigaan vuosina 2014 ja 2018, sekä Kakkosesta Ykköseen kaudella 2013. Hän pääsi syksyn 2014 sarjanousun myötä tekemään 29-vuotiaana Veikkausliigadebyyttinsä seuraavalla kaudella HIFK:n seurahistorian ensimmäisessä Veikkausliigaottelussa IFK Mariehamnia vastaan. ”Jugi” tuli vaihdosta kentälle toisella puoliajalla Maarianhaminassa. Kausi oli menestys sekä HIFK:lle että Halmeelle; HIFK sijoittui seitsemänneksi ja Halme osoitti olevansa pelillisesti hyvää Veikkausliigatasoa.

Kausi 2016 oli huomattavasti haastavampi. HIFK oli läpi kauden sarjataulukon loppupäässä ja pitkään päävalmentajana toiminut Jani Honkavaara vaihtui Antti Muuriseen heinäkuussa. Halme loukkaantui heti alkukaudesta ja oli sivussa tositoimista aina syyskuun loppuun saakka, pelaten lopulta kauden aikana ainoastaan kahdeksan ottelua. HIFK:n keskikentän tukipilari osoitti kuitenkin seuraavalla kaudella kuntoutuksen onnistuneen täydellisesti, sillä hän palasi entiselle tasolleen pelaten lähes kaikki ottelut kaudella 2017. Joukkueen kausi oli todella heikko ja kauden päätteeksi edessä oli putoaminen Ykköseen karsintojen kautta.

Kuten kaikki tietävätkin, jäi tuo visiitti Ykköseen vuoden mittaiseksi ja Halmeen ura HIFK:n keskikentällä sai luonnollisesti jatkoa. Hän oli yksi nousijajoukkueen tärkeimmistä pelaajista uuteen Veikkausliiganousuun päättyneen kauden aikana. Edessä oli niin HIFK:lle kuin Halmeellekin uusi tuleminen Veikkausliigaan, johon joukkue nopeasti kauden alkamisen jälkeen osoitti tulleensa jäädäkseen. Kannattajien suurta suosiota nauttiva keskikenttäpelaaja avasi uuden Veikkausliiga-aikansa maalitilin kaksi päivää 34-vuotispäivänsä jälkeen kotiottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan.

28.9.2019 pelatussa vierasottelussa FC Lahtea vastaan Halme sai täyteen tasan 200 sarjaottelua HIFK:ssa ja näistä 82 on Veikkausliigan otteluita, 77 Ykkösen otteluita, 36 Kakkosen otteluita ja seitsemän Kolmosen otteluita. Maaleja Halme on tehnyt yhteensä 30 ja mainittakoon, että etenkin kausien 2012 ja 2013 aikana hän oli usein myös luotettava valinta rangaistuspotkujen laukomiseen. Kaudella 2020 Halme pelasi 15 ottelussa ja se tarkoittaa sitä, että joukkueen kapteenistoon kuuluvalle ikonille tulee terveenä pysyessään 100 Veikkausliigaottelua täyteen kaudella 2021.

Halme on tunnettu kovasta pelityylistään ja on vuosien varrella saanut jonkun verran varoituksia. Hän pelaa kuitenkin ennen kaikkea kovaa mutta rehdisti, josta myös kertoo se, että ulosajoja on koko uran aikana tullut ainoastaan yksi (kaksi varoitusta kotiottelussa RoPSia vastaan kaudella 2015). Kovuuden lisäksi ”Jugilla” on korkea työmoraali ja on aina pystynyt nostamaan omaa tasoaan sarjatasojen noustessa. Pallollisena Halme on hyvä syöttämään ja joskus myös kauempaa tulevat vapaapotkut ovat hänen käsialaansa. Halme laukoo harvoin, mutta silloin kun hän sen tekee, on laukaus lähes poikkeuksetta erittäin painava.