Skip to main content

HIFK Soccer rf:n juhannusviikolla järjestetyssä ylimääräisessä yhdistyskokouksessa valittiin uusi hallituskokoonpano aikavälille 1.7.-31.12.2024.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin pitkään varapuheenjohtajana ja sihteerinä HIFK:n hallituksessa toiminut Jan-Erik Jeje Eklöf. Jäseninä jatkoivat Kim Ek, Hanna Khalili ja Dan Nordström. Edellinen puheenjohtaja Christoffer Perret oli jo aiemmin ilmoittanut jättävänsä puheenjohtajan tehtävän kesäkuun lopussa. Uusiksi jäseniksi hallitukseen valittiin Viktor Fagerudd, Perttu Hillman ja Jani Rasinkangas.

Seuraavaksi esittelemme uuden hallituksen jäsenet yksi kerrallaan.

Jan-Erik Jeje Eklöf

Jan-Erik Jeje Eklöf, puheenjohtaja

Olen intohimoinen jalkapalloihminen, joka on ollut mukana eri jalkapallopiireissä jo usean vuosikymmenen ajan. 1980- ja 90-luvuilla pelasin aktiivisesti pääkaupunkiseudun yliopistosarjassa. Olin myös kolmena eri vuosikymmenenä mukana alasarjoissa pelanneen ja teekkareista sekä diplomi-insinööreistä koostuneen joukkueen joukkueenjohdossa. Olen lisäksi pelannut HIFK:n KKI-joukkueessa sekä toiminut tuomarina Helsingin piirissä vuosina 2005–2019.

Vuonna 2015 tulin valituksi HIFK Soccer rf:n hallitukseen, jonka varapuheenjohtajana ja sihteerinä olen sittemmin toiminut. Kolme vuotta myöhemmin minua pyydettiin mukaan HIFK Fotboll Ab:n hallitukseen, jonka puheenjohtajana toimin vuonna 2021. Minulla on lisäksi vuoden verran kokemusta Futsal-liigan hallituksesta.

Ensiarvoisen tärkeää on, että kehitämme ja vahvistamme junioritoimintaamme, koska juniorit edustavat seuran tulevaisuutta. Samalla jatkamme tietenkin koko seuratoiminnan kehittämistä ja tavoitteena on luoda kaikille joukkueille ja koko seuralle hyvät toimintaedellytykset.  Lisäksi toivon, että voimme entisestään vahvistaa seuran yhteisöllisyyttä ja IFK-henkeä.

En gång IFK, alltid IFK!

 

Viktor Fagerudd

Viktor Fagerudd, varapuheenjohtaja, sihteeri

Olen 28-vuotias stadilainen, joka on ollut eri rooleissa mukana HIFK:n jalkapallotoiminnassa kaudesta 2018 lähtien. Kaudet 2019–2021 ja 2023 olin palkattuna työntekijänä seuran viestinnässä ja muutoin olen toiminut HIFK:ssa vapaaehtoispohjalta niin jalkapallon kuin futsalinkin puolella. Tänä vuonna olen yhdessä muun viestintätiimimme kanssa ollut ideoimassa ja toteuttamassa seuran viestintää, kausikorttimyyntiä sekä Eteenpäin-kampanjaa. HIFK on minulle sydämen asia ja olen ollut seuran kannattaja lajista riippumatta lapsuudestani asti.

Minut valittiin ensimmäisessä kokouksessa HIFK Soccer rf:n hallituksen varapuheenjohtajaksi ja sihteeriksi. Lisäksi vastuualueeseeni kuuluu seuran viestintä. Hain mukaan hallitukseen, koska haluan olla mukana kehittämässä rakasta seuraani kokonaisvaltaisesti sekä rakentamassa kestävämpää tulevaisuutta. Viime vuosina seuran toimintaa ovat rasittaneet erilaiset vaikeudet, joten minusta yksi tärkeimmistä tavoitteista juuri nyt on luoda seuraan ja sen ympärille enemmän positiivisuutta sekä uskoa valoisampaan tulevaisuuteen. Mennään yhdessä eteenpäin – entistä vahvempina!

 

Kim Ek

Kim Ek, hallituksen jäsen

Olen liiketoiminnan ja myynnin johtamisen ammattilainen, joka on ollut mukana HIFK-perheessä jo 1970-luvulta lähtien. HIFK:n jalkapallotoiminta on minulle tuttua joukkueenjohtajan ominaisuudessa kymmenen vuoden takaa.

Tällä hetkellä toimin B-junioreiden (U17) joukkueenjohtajana. Hallitustyössä minulla on nyt käynnissä kolmas vuosi.

Vapaa-ajallani vietän mieluiten aikaa pyöräilyn parissa ja lisäksi olen suuri Italian ystävä.

Perttu Hillman (oma kuva).

Perttu Hillman, hallituksen jäsen

Stadilaisena on HIFK ja futis olleet minulle aina hyvin läheisiä asioita. Nyt innolla mukana hallituksessa ja toimimassa HIFK Soccer rf:n ja HIFK:n jalkapallon tulevaisuuden hyväksi. Toimin aiemmin myös HIFK Fotboll Ab:n toimitusjohtajana.

HIFK on stadilaisille tärkeä asia. Uskollinen kannattajakunta, kaikki pelaajat, pelaajien vanhemmat, toimihenkilöt ja kaikki muut hengessä mukana olevat ansaitsevat mielestäni enemmän. Kaikilla kentillä. Sitä kohti yhdessä, tillsammans!

Työelämässä olen tehnyt pitkän uran toimitusjohtajana viestinnän, median ja mediateknologian alan yrityksissä. Olen mukana Helsingin kaupunkipolitiikassa ja toimin tällä hetkellä Helsingin poliisilaitoksen neuvottelukunnan varapuheenjohtajana. Muita luottamustehtäviä on mm. Lauttasaaren Säätiön hallitus ja Kokoomuksen puoluevaltuusto.

Muista vapaa-ajan harrastuksista mainittakoon musiikki, karate, golf ja metsästys. Unohtamatta tietysti innokasta futiksen seuraamista, kotimaisten sarjojen lisäksi minulla on myös intensiivinen suhde englantilaiseen jalkapalloon.

En gång IFK, alltid IFK.

Hanna Khalili

Hanna Khalili, hallituksen jäsen

Olen ollut mukana seuran toiminnassa vuodesta 2016 alkaen, jolloin poikani innostui jalkapallosta Åke Lindman jalkapallokoulun ansiosta. Rakkauteni seuraan alkoi ensisilmäyksellä ja neljä vuotta juniorijoukkueen joukkueenjohtajana opettivat minulle paljon joukkueen ja seuran toiminnasta.

Vuosien varrella olen osallistunut myös seuran kehittämisprojekteihin ja aktiivisuuteni on palkittu kahdella upealla Årets Kamrat -palkinnolla. Vapaa-ajallani pelaan jalkapalloa HIFK Stadin Mimmit Blue -joukkueessa, jossa toimin samalla myös joukkueenjohtajana. Monet tunnistavat minut myös miesten edustusjoukkueen peleistä, joissa olen toiminut ottelutiimin vapaaehtoisjäsenenä vuodesta 2018 lähtien. Hallitustyöskentelyn kautta haluan antaa oman panokseni seuraan ja sen toiminnan kehittämiseen.

 

Dan Nordström. Kuva: Pasi Aalto.

Dan Nordström, hallituksen jäsen

Hallitustyöskentelyssä pidän erityisen tärkeänä avoimuutta, kehittämistä ja vastuullisuutta. Naisten ja nuorten harrastaminen on tärkeää ja näen, että nämä ovat niitä osa-alueita, joita pitää kehittää ja sitä kautta saada kasvua meidän jäsenmääräämme.

Haluan varmistaa, että organisaatiomme pystyy vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin ja saavuttamaan asetetut tavoitteet. Tavoitteenani on auttaa edistämään kestävää kehitystä, taloudellista vakautta sekä luoda lisäarvoa kaikille sidosryhmillemme.

HIFK:ssa olen hallitustyön lisäksi toiminut vapaaehtoisena mm. otteluiden tapahtumatiimissä sekä futsalin naisten edustusjoukkueen joukkueenjohtajana. Olin mukana voittamassa futsalin Suomen mestaruutta kahtena edelliskeväänä ja sain Årets Kamrat -palkinnon vuonna 2021.

Vapaa-ajallani olen aktiivinen liikunnan harrastaja, vapaaehtoistyöntekijä ja IFK-kannattaja yli lajirajojen. Odotan innolla mahdollisuutta työskennellä yhdessä teidän kaikkien kanssa ja tuoda osaamiseni Seuramme käyttöön. Kiitos luottamuksestanne ja tuestanne.

 

Jani Rasinkangas

Jani Rasinkangas, hallituksen jäsen

HIFK on sykkinyt sydämessä jo pienestä pitäen. Jalkapallon parissa on vierähtänyt koko elämä, ensin kentällä ja sitten sen laidalla. HIFK:n jalkapalloa on tullut seurattua tiivisti edellisestä alasarja-ajasta lähtien.

Siviilissä toimin yrittäjänä, mutta muuten arki pyörii pitkälti Rödan ympärillä. Molemmat poikani pelaavat seuran junnuissa ja toimin myös U14-joukkueen joukkueenjohtajana.

Junioreiden, heidän vanhempien sekä valmentajien kanssa yhdessä tekeminen etenkin tässä seurassa on jotain ainutlaatuista. HIFK-yhteisö on minulle ja koko Stadille iso asia. Kun minut valittiin hallitukseen, halusin ehdottomasti olla mukana auttamassa tätä rakasta seuraa omalla osaamisellani. Haluan olla kehittämässä IFK:n junioreita sekä koko seuraa kohti parempaa tulevaisuutta kestävällä pohjalla. On vain yksi suunta – Yhdessä eteenpäin!

 

Artikkelikuvassa vasemmalta: Jani Rasinkangas, Kim Ek, Jan-Erik Jeje Eklöf, Hanna Khalili ja Viktor Fagerudd. Kuvasta puuttuvat Dan Nordström ja Perttu Hillman.

Kuvat (ellei muuta mainita): Tero Niskanen.