Skip to main content

HIFK Soccer rf ja italialainen jalkapallovalmentaja Fabrizio Piccareta ovat neuvotelleet hyvässä hengessä kevään aikana FIFA:n määrättyä HIFK:n uusien pelaajien rekisteröintikieltoon seuran miesten ja yli 15-vuotiaiden poikien jalkapallotoiminnan osalta.

Päätös on seurausta alkuvuodesta konkurssiin menneen HIFK Fotboll Ab:n ja Piccaretan välisestä sopimuskiistasta. Kansainvälisen jalkapalloliiton tulkinnan mukaan rekisteröintikielto ulottuu myös HIFK Soccer rf:n toimintaan, huolimatta siitä, että yhdistys ei ollut osapuoli kiistassa.

Neuvotteluissa on nyt saavutettu yhteisymmärrys, jonka mukaan Piccareta on sitoutunut luopumaan kanteestaan FIFA:n tuomioistuimeen, mikäli HIFK Soccer rf maksaa hänelle 35 000 euroa heinäkuun puoleenväliin mennessä. Maksun jälkeen myös pelaajien rekisteröintikielto päättyisi.

HIFK Soccer rf:n hallitus on tällä viikolla päättänyt Eteenpäin-tukikampanjan käynnistämisestä velan maksamiseen vaadittavan rahoituksen varmistamiseksi. Sarjalippujen myynti on jo käynnistynyt verkkokaupassamme ja lisää tukituotteita tulee myyntiin lähiaikoina.

– Olen tyytyväinen siitä, että pääsimme Piccaretan kanssa hyvään yhteisymmärrykseen kiistan ratkaisemiseksi. Selvitimme eri vaihtoehtoja, joista tämä nyt saavutettu neuvottelutulos on seuran näkökulmasta ylivoimaisesti helpoin ja edullisin. Selviäisimme kolmasosalla alkuperäisestä summasta sekä saisimme nopealla aikataululla asian pois päiväjärjestyksestä, kommentoi HIFK Soccer rf:n puheenjohtaja Christoffer Perret.

– Kiistan ratkaiseminen on samalla elintärkeä asia seuran tulevaisuudelle. Kun pelaajien rekisteröintikielto saadaan purettua, voimme jälleen rekisteröidä uusia pelaajia sekä olla houkutteleva vaihtoehto tavoitteellisille junioripelaajille tulevaisuudessakin, Perret jatkaa.

Hanki sarjaliput tästä!