Skip to main content

HIFK voitti lauantaina toisen perättäisen futsalin Suomen mestaruudensa. Mestaruus ratkesi Pirkkolan palloiluhallissa pelatussa ratkaisevassa finaaliottelussa, jossa punapaidat kaatoivat Ylöjärven Ilveksen lukemin 7-2.

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti lähes 350 katsojan edessä. Punaiset pääsivät ensimmäistä kertaa tuulettamaan maalia jo neljän minuutin kohdalla, kun Minttu Ylikraka viimeisteli Tiia Savolaisen syötöstä.

Tilanne kuitenkin muuttui nopeasti, sillä Ylöjärven Ilves onnistui viimeistelemään kaksi maalia yllättävillä kaukolaukauksilla kahden minuutin sisällä. HIFK sisuuntui kuitenkin takaiskuista ja pääsi tauolle 4-2-johdossa.

Ottelun toinen puoliaika oli HIFK:n näytöstä, eikä kultamitalien osoitteesta lopulta ollut suurempaa epäselvyyttä. Pelin suurimpia hahmoja oli hattutempun viimeistellyt Hanna Halonen, joka viimeisteli voittolukemat 7-2 tyhjään maaliin ajassa 36.35. Ylikrakan ja Halosen lisäksi HIFK:lta onnistuivat maalinteossa myös Savolainen sekä Dali Meller.

Katso Halosen sekä päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Someron kommentit ratkaisevan finaaliottelun jälkeen Futsalfi:n Instagram-tililtä!

Artikkelikuva: Pasi Aalto.