HIFK vann sitt andra raka FM-guld i futsal i lördags, då laget i den avgörande finalmatchen besegrade Ylöjärven Ilves med 7-2 i Britas bollhall.

Matchen inleddes med fart inför 350 åskådare. Rödtröjorna fick fira sitt första mål redan efter fyra minuters spel, då Minttu Ylikraka nätade på passning av Tiia Savolainen.

Läget på resultattavlan förändrades dock fort eftersom Ylöjärven Ilves med två överraskande distansskott tog ledningen inom loppet av två minuter. HIFK kom dock igen efter bakslagen och kunde inleda halvtidsvilan i en 4-2-ledning.

Matchens andra halvlek gick i praktiken helt i HIFK:s kommando och att guldfesten skulle ordnas i just Helsingfors senare under kvällen var det knappast många som förhöll sig tveksamt till efter paus. Lagkaptenen Hanna Halonen var med sitt hattrick matchens största namn. Hon punkterade slutresultatet 7-2 i tomt mål vid tiden 36.35. Utöver Ylikraka och Halonen var även Savolainen och Dali Meller målskyttar för HIFK.

Här nedan på Futsalfi:s Instagram-konto kan du se Halonens och chefstränare Ilkka ”Bruno” Someros kommentarer (på finska) efter den avgörande finalmatchen!

Artikelbild: Pasi Aalto.