Skip to main content

Päivitys 23.1.2024:

HIFK Fotboll Ab on 16.1.2024 asetettu konkurssiin.
Konkurssipesän hoitajaksi on nimitetty asianajaja Marina Nylund-Federley.

 


 

HIFK Fotboll Ab:n hallitus on todennut yhteisymmärryksessä suurimpien omistajiensa kanssa, ettei yhtiöllä enää ole edellytyksiä jatkaa toimintaansa. Yhtiö jättää konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen.

HIFK Fotboll Ab:n taloudellinen tilanne on ollut vaikea jo vuosien ajan. Seuran toiminta on pelastettu konkurssin partaalta uusien omistusjärjestelyjen avulla aiemmin 2019, 2021 ja 2022.

Riittävän vakaalla pohjalla toiminta ei kuitenkaan ole ollut. Koronapandemia ja muut Suomen yhteiskuntaan viime vuosina vaikuttaneet taloudelliset haasteet olivat HIFK:lle seuran heikon taloudellisen toimintaperustan takia erityisen haastavia.

HIFK Fotboll Ab:n nykyinen hallitus aloitti toimintansa toukokuussa 2023. Hallitus tiedosti heti, ettei yhtiöllä olisi tulorahoituksellaan mahdollisuuksia jatkaa toimintaansa. Sen jälkeen tappiollista liiketoimintaa saatiin hidastettua, mutta ei pysäytettyä.

Velkoja oli aiemmilta vuosilta kertynyt satojatuhansia euroja. Lisäksi yhtiön toimintaa rasitti Kansainvälisen Jalkapalloliiton Fifan päätös 94 000 dollarin korvaussummasta italialaisvalmentaja Fabrizio Piccaretalle kevään 2022 tapahtumista.

Yhtiön liiketoimintaa sopeutettiin ja kausi Ykkösessä saatiin vietyä loppuun. Yhtiön toimintaa yritettiin pelastaa osakeannilla, joka käynnistettiin heinäkuussa 2023. Annin tavoitteena ollutta 300 000 euron rahoitusta ei saatu täyteen, vaikka antia jatkettiin aina tammikuulle 2024 saakka.

HIFK Fotboll Ab:n hallitus neuvotteli viime kesästä lähtien useampien ulkomaisten sijoittajien kanssa. Kiinnostusta seuraa kohtaan oli paljon. Neuvottelut yhden kiinnostuneen tahon kanssa jatkuivat tammikuulle saakka, mutta sopimukseen ei päästy riittävän ajoissa.

HIFK haki joulukuussa Palloliitolta lisenssiä Ykkösliigaan. Toimintaa olisi jatkettu, jos ulkomaisen sijoittajatahon kanssa oltaisiin päästy sopimukseen määräaikaan mennessä. Konkurssihakemuksen myötä lisenssihakemus vedetään nyt pois.

Yhtiö oli tammikuussa 2024 myös niin pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa, että hallituksen velvollisuutena oli yhtiön toiminnan lopettaminen. HIFK Fotboll Ab:n hallitus ja suurimmat omistajat tekivät kaikkensa, jotta toiminta olisi voinut jatkua, mutta tammikuussa 2024 mahdollisuuksia jatkoon ei enää ollut.

HIFK Fotboll Ab:n toiminta päättyy, mutta HIFK:n jalkapallotoiminta ei. HIFK:n miesten edustusjoukkue jatkaa pelaamista 2024 HIFK Soccer rf:n alaisuudessa Kolmosessa.

HIFK:n jalkapallon naisten edustusjoukkueen, HIFK:n juniorijalkapallon sekä futsalin toimintaan HIFK Fotboll Ab:n toiminnan päättymisellä ei ole vaikutusta. Toiminta jatkuu niiden osalta normaalisti HIFK Soccer rf:n alla.