Skip to main content

Kuvat: Niko Nakari

HIFK – MP 

3–2 (0-0)

Miesten Ykkönen
Ylempi jatkosarja
2.10.2023 klo 18:30
Bolt Arena 

Maalit: 

1–0 Arajuuri 59’ (HIFK) (Skigarage.net & The Brand 9)
2–0 Ulmanen 64’ (HIFK) (Eld Muutot)
2–1 Oma maali 67’ (MP)
2–2 Forsell 73’ (MP)
3–2 Erikson Carlos 90+2’ (HIFK) 

HIFK kohtasi kauden viimeisessä kotiottelussaan maanantaina Töölön tunnelmallisessa syysillassa Mikkelin Palloilijat. Ennen ottelua muistettiin pitkän ja maineikkaan uran tehnyttä Huuhkaja-legendaa Paulus Arajuurta, joka päättää merkittävän uransa tähän kauteen. Ottelun toinen jakso oli tapahtumia täynnä ja maaleja nähtiin noin vartin sisään peräti neljä kappaletta. Maalinteon aloitti tunnin pelin kohdalla itse juhlasankari Arajuuri. MP onnistui nousemaan kahden maalin takaa tasoihin, mutta lisäajalla nähtiin Erikson Carlosin käsialaa oleva voittomaali. Näin HIFK onnistui voittamaan kauden viimeisen kotiottelunsa ja Paulus Arajuuren jäähyväisottelu sai arvoisensa päätöksen.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun alku meni HIFK:n hallitessa palloa. Maalipaikoille pääseminen oli kuitenkin ottelun alussa haastavaa MP:n hyvän puolustuksen takia. Tämän vuoksi sen kummempia maalintekopaikkoja ei nähty ensimmäiseen puolituntiseen.

35. minuutilla MP:n tämän kauden ahkerin maalintekijä Santeri Stenius sai hieman yllättäen pallon hyvälle maalipaikalle, mutta HIFK:n maalilla Sam Jammeh oli erinomaisesti tilanteen tasalla ja pysäytti Steniuksen yrityksen.

Avausjakson lopulla MP onnistui puskemaan pallon jo maaliin, mutta tätä edeltänyt kulmapotkukuvio oli kuitenkin paitsio. 

Avausjakso mentiin yhtä MP:n hyvää maalipaikkaa lukuun ottamatta melko tunnustelevasti ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa 0–0. 

Toinen puoliaika 

Toisella jaksolla Töölössä tapahtui paljon lyhyen ajan sisään. Jäähyväisotteluaan viettävä Paulus Arajuuri viimeisteli ottelun avausmaalin noin tunnin kohdalla. Jarkko Heimonen  keskitti pallon kohti maalia vaihtopenkkien edestä annetusta vapaapotkusta ja Arajuuri puski pallon komeasti takanurkkaan. HIFK johti ottelua 1-0.

Tähtirintojen vyörytys jatkui. Antti Ulmanen villitsi kotiyleisö viimeistelemällä 2–0 osuman MP:n verkkoon vain viisi minuuttia edellisestä. Maali oli Ulmasen kauden kahdestoista ja näin ollen hän otti haltuunsa Miesten Ykkösen maalipörssin toisen sijan.

Yllättäen MP nousi peliin mukaan ja iski kavennusmaalin vain kolmisen minuuttia Ulmasen osumasta. MP:n Benjamin Urgencin keskityspallo meni epäonnisesti Paulus Arajuuren kautta omaan maaliin ja osuma toi mikkeliläiset maalin päähän HIFK:sta.

Hetkeä myöhemmin MP:n maalivahti Honka-Hallila pelasi pitkän syötön, josta Niila Forsell karkasi yksin läpi ja laittoi pallon varmasti maaliin. Toisella jaksolla nähtiin siis noin 15 minuutin sisään jo peräti neljä osumaa, ja näin ollen MP nousi ottelussa tasoihin.

85.minuutilla HIFK:lla oli erinomainen paikka siirtyä ottelussa takaisin johtoon. MP:n vaarallisesta pallon menetyksestä vaihdosta tullut Nikolas Saira pääsi kokeilemaan ja hänen onnistunut laukaus lähti kohti takanurkkaa, mutta Honka-Hallila otti tärkeän torjunnan.

Lisäajalla HIFK onnistui siirtymään ottelussa johtoon. Toisella lisäaikaminuutilla Antti Ulmanen nousi vasenta laitaa pitkin ja kuljetti pallon lähes päätyviivalle. Hän harhautti MP-puolustuksen ja syötti pallon takaviistoon Erikson Carlosille. Brasialaishyökkääjä ei erehtynyt, vaan laukoi pallon vastustamattomasti oikeaan ylänurkkaan ja HIFK johti ottelua. 

MP ei onnistunut ottelun lopussa tasoittamaan ottelua HIFK vei kauden viimeisen kotiottelun lukemin 3–2. Ottelu päättyi suuriin voitonjuhliin sekä voiton että Arajuuren kunniaksi runsaslukuisen yleisön edessä.

Matias Hänninen ja Paulus Arajuuri. Kausi oli Hänniselle peräti 12. HIFK-paidassa.

Paulus Arajuuri kommentoi vielä viimeistä kotiotteluaan Ruudun lähetyksessä.

– Äärimmäisen kiitollinen olo. Alkaa pikkuhiljaa vasta ymmärtämään, että nyt tämä on lopussa.

Viimeinen kotiottelu oli tapahtumarikas, etenkin ottelun toinen jakso.

– Kaikki tunneskaalat tuli käytyä tänään läpi. Se on se syy, miksi futis on niin siistiä. Ihan fantastinen tunnelma oli, ja ei olisi voinut olla hienompi viimeinen kotipeli.

– Yhteisöllisyyttä tulee eniten ikävä uran jälkeen. Niin fantastisten ihmisten kanssa olen saanut pelata ja toimia, Arajuuri tiivistää uraansa.

HIFK:n kauden viimeinen ottelu pelataan lauantaina Seinäjoelle ja vastassa tuolloin SJK Akatemia. Ottelu tulee olemaan Arajuuren ammattilaisuran viimeinen.

HIFK:n avauskokoonpano: 

Jammeh (MV)
Heimonen
Ulmanen (Eld Muutot)
Ahadi > Hänninen 73’
Järvinen > Pallas 59’
Erikson Carlos
Kujanpää (CGI)
Wahlman > Saira (Mamma Rosa) 74′
Puro (Plushouse) > Hyppönen (Haavisto Oy) 82′
Arajuuri C (Skigarage.net & The Brand 9)
Pasi 

Muutoksentekijät: Tianen (MV), Äijö (Helsingin Uutiset), Bamijoko (Fuse Training Center)  

Varoitukset: Ahadi 16’ (HIFK), Järvinen 22’ (HIFK), Pasi 86’ (HIFK), Kuismala 90+3’ (MP)