Skip to main content

TPS – HIFK
Miesten Ykkönen
Ylempi jatkosarja
27.9.2023 Klo 18:30
Veritas Stadion (Turku) 

HIFK pelaa jälleen jo huomenna keskiviikkona ja tällä kertaa on vierasottelun vuoro. Joukkue lähtee Turkuun hakemaan ensimmäistä voittoaan ylemmässä jatkosarjassa. Tähtirinnat onnistuivat ottamaan ensimmäiset pisteensä jatkosarjassa viime perjantaina kotonaan, kun joukkue pelasi tasapelin Gnistania vastaan. HIFK oli kiinni voitossa viime minuuteille saakka, mutta Gnistanin lisäajalla saama rangaistuspotku oli kohtalokas. Joukkueelta nähtiin tuolloin hyvin ennakkoluulotonta ja rohkeaa pelaamista, ja samaa voikin odottaa keskiviikon TPS-ottelusta. Tämän kauden aiemmat kaksi kohtaamista HIFK:n ja TPS:n välillä ovat päättyneet yhteen voittoon kummallekin. Kumpi onnistuu viemään näiden kahden perinneseuran mittelön nimiinsä tämän kauden osalta?

HIFK esiintyi edellisessä ottelussa edukseen ja hankaloitti läpi kauden onnistuneesti pelanneen Gnistan mahdollisuuksia suoraan Veikkausliiga nousuun. Röda oli viime hetkille asti kiinni täysissä pisteissä ja voitossa, mutta epäonnisen rangaistuspotkun takia HIFK sai lopulta vain yhden tasapelipisteen. Tähtirintojen mahdollisuudet karsintapaikalle on olematon, mutta varmaa on, että joukkueelta löytyy yhä nälkää ottaa jatkosarjan ensimmäinen voitto. Gnistan-ottelussa HIFK:n kauden kovin maalintekijä Antti Ulmanen onnistui katkaisemaan tovin kestäneen kuivan kautensa syötettyään HIFK:n ensimmäisen maalin ja viimeistellessään toisen. 

Emil Pallas palasi takaisin pelikentille viime viikolla loukkaantumisen jälkeen

TPS:n yläloppusarja on käynnistynyt myös yskähdellen. Taskussa on yksi hävitty ottelu Gnistanille ja edellisellä kierroksella tasapeli SJK Akatemiaa vastaan. Joukkue taistelee MP:n ja SJK Akatemian kanssa karsijan paikoista Veikkausliigaan. Joukkueen suurin tähti, pitkäaikainen maajoukkue hyökkääjä Kasper Hämäläinen on tehnyt tähän asti yhdeksän maalia. Hämäläinen on ilmoittanut päättävänsä merkittävän uransa tähän kauteen ja keskiviikon kohtaaminen tulee täten olemaan entisten joukkuekavereiden, Hämäläisen ja HIFK:n Paulus Arajuuren, viimeinen ammattilaisuralla. Hämäläinen ei ole ainoana vastuussa joukkueensa maalinteosta: TPS:n nigerialaishyökkääjä Alhaji Gero on tehnyt tällä kaudella peräti kahdeksan maalia, eli yhden vähemmän kuin Hämäläinen. 

Eetu Puro

Rödan keskikentällä pelaava Eetu Puro antoi kommenttinsa keskiviikon ottelusta. 

– Ihan hyvillä fiiliksillä! Kiva päästä aina pelaamaan jalkapalloa. Gnisu-peli oli paljon pirteämpi kuin aikaisemmat matsit. Se toi hyvää boostia. 

 Aiempi kohtaaminen joukkueiden välillä meni Turussa isännille. 

– Viime pelissä TPS:aa vastaan tuli aika kylmää kyytiä. Meillä jäi se hampaan koloon ja lähdetään hyvällä draivilla kohti matsia.

Puro pitää tärkeänä toteuttaa samoja asioita, joita näkyi edellisessä ottelussa. 

– Ehdottomasti Gnistan-pelistä pitää säilyttää pelirohkeus, aktiivisuus ja uskallus soveltaa kentällä. Kukaan jätkistä ei halua pelata loppusarjaa ilman voittoa. 

– Odotan fyysistä kamppailua. TPS prässää kovaa ja ylhäältä ja heillä on fyysisiä kavereita joukkue täynnä. Isossa osassa matsissa on varmasti kaksinkamppailut sekä tilanteenvaihdot. Varmasti tulossa hyvä fudismatsi, Puro linjaa. 

Ottelu pelataan keskiviikkona Turussa Veritas Stadionilla klo 18:30 alkaen. Ottelun näet suorana Ruutu+ palvelusta.