Skip to main content

HIFK – Gnistan
2 – 2 (1-1)

Miesten Ykkönen
Ylempi jatkosarja
22.9.2023 Klo 18:30
Bolt Arena 

HIFK ja Gnistan pelasivat ylemmän jatkosarjan ottelun perjantai-iltana Töölössä, josta pisteet jaettiin tapahtumarikkaan ottelun päätteeksi. HIFK oli täydessä pistepotissa kiinni aivan loppuhetkille asti, mutta Gnistan tasoitti ottelun viime hetken rangaistuspotkulla. Kentällä nähtiin perjantaina koko sydämellä logolle pelaava HIFK, joka olisi ansainnut ottelusta täydet kolme pistettä. Ennen ottelun alkua muistettiin Topi Pasia, jolla oli tullut tililleen sata ottelua Miesten Ykkösessä, sekä kunnioitettiin HIFK-legendan Aulis Huttusen poismenoa hiljaisella hetkellä.

Maalit: 

0–1 Sarr 4’ (Gnistan)
1–1 Pasi 14’ (HIFK)
2–1 Ulmanen 78′ (Kummiyritys: Eld Muutot, HIFK)
2–2 Latonen RP 90+6′ (Gnistan)

Ensimmäinen puoliaika 

Ottelu alkoi HIFK:n kannalta todella synkällä tavalla. Vierailija Gnistan siirtyi 1–0 johtoon käytännössä ottelun ensimmäisestä tilanteesta jo neljännellä peliminuutilla. Pallon maaliin laittoi Momodou Sarr kaukolaukauksella 20 metristä. 

14. minuutilla HIFK nousi mukaan tasoitettuaan ottelun kymmenen minuuttia Gnistanin osuman jälkeen. Mosawer Ahadin keskitys tavoitti maalilta Antti Ulmasen, joka jatkoi pallon Topi Pasille. Maalille noussut puolustaja Topi Pasi puski pallon takanurkkaan ohi Gnistanin-maalivahti Jiri Kosken. 

Tasoitusmaalin jälkeen HIFK onnistui hallitsemaan ottelutapahtumia ja saikin muutaman puolittaisten maalipaikan. Toisessa Aleksi Wahlman löysi takatolpalta jälleen Antti Ulmasen, jonka pusku meni tällä kertaa kuitenkin niukasti yli maalin.

Topi Pasi teki HIFK:n ensimmäisen maalit. Hänet palkittiin Bistro & Bar Miljöön lahjakortilla ennen peliä 100. ottelusta Miesten Ykkösessä.

Reilun puolentunnin pelin jälkeen Tähtirinnat oli hyvin lähellä siirtyä ottelussa johtoon. Ulmanen pääsi kahteenkin kertaan yrittämään kauden yhdeksättä maaliaan ja pallo päätyikin pyörimään hetkellisesti Gnistanin maaliviivalle, mutta ei kuitenkaan ylittänyt sitä.

Juuri ennen avausjakson loppua Gnistan rakensi loistavan maalipaikan. Avausmaalin viimeistellyt Momodou Sarr löysi loistavalla syötöllä maalilta Hannes Woivalinin avopaikasta. Joona Tiainen torjui ensimmäisen laukauksen ja paluupallosta Joakim Latonen pääsi kokeilemaan uudestaan, mutta hänen laukauksensa suuntautui ohi maalin. 

Kaiken kaikkiaan Töölössä nähtiin viihdyttävä avausjakso, joka meni pienoisessa HIFK:n hallinnassa. Tauolle siirryttiin kuitenkin tasatilanteessa 1–1. 

Antti Ulmanen syötti yhden maalin ja teki toisen.

Toinen puoliaika 

Toisella puoliajalla pallonhallinta kääntyi Gnistanille. Tästä huolimatta myös erinomaisella pelipäällä oleva, yhtenäinen HIFK tuli hyvin sisään toiselle jaksolle ja jälleen nähtiin tilanne, jossa pallo pyöri Gnistanin maaliviivalla. Tällä kertaa Aatu Kujanpään hyvä keskitys tavoitti Aleksi Wahlmanin ja hänen puskunsa otti kimmokkeen Gnistan-puolustuksesta. Pallo jäi pyörimään Gnistanin maaliviivalle ja hetken näyttikin, että se kävi maalissa. Tilanne säilyi kuitenkin vielä ennallaan.

64. peliminuutilla Erikson Carlos pääsi murtautumaan oikeasta laidasta hyvälle maalipaikalle ja laukoi itse, mutta Gnistanin maalilla Jiri Koski pysäytti brasilialaishyökkääjän yrityksen. 

78. minuutilla HIFK siirtyi ottelussa 2–1 johtoon Antti Ulmasen maalilla, joka oli hänelle kauden yhdeksäs. Erikson Carlos teki erinomaisen esityön kaventaessaan laidasta rangaistusalueelle ja pelasi pallon maalin edessä olevalle Ulmaselle. Ulmanen ei erehtynyt, vaan laittoi pallon varmasti maaliin ja teki tärkeän johto-osuman. 

12. kauttaan HIFK:ssa pelaava Matias Hänninen pelasi täydet minuutit

Gnistan antoi kovaa painetta heti maalin jälkeen ja vaihdosta tullut Kasperi Liikonen oli lähellä tasoittaa ottelun sivuvaparin jälkeisestä keskityksestä. Hetkeä myöhemmin Momodou Sarr oli myös todella lähellä puskea tasoituksen. 

Lisäajan viidennellä minuutilla nähtiin tunteita herättänyt erikoinen tilanne, josta Gnistan sai lopulta yllätykseksi rangaistuspotkun. Tilanne alkoi, kun Gnistan laittoi keskityksen maalin takatolpalle, josta pallo kimposi Paulus Arajuurelle. Arajuuri pudotti pallon rinnallaan Joona Tiaiselle ja pallo pyöri maaliviivalla maalivahdin näpeissä, mutta lopulta tilanteesta tuomittiin yllättäen rangaistuspotku. Pisteeltä Joakim Latonen laukoi pallon maaliin, ja tasoitti ottelun 2–2. 

Hetkeä myöhemmin ottelun erotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi. Dramaattisten vaiheiden jälkeen ottelu päättyi tasalukemiin 2–2.

HIFK:n kausi jatkuu ensi viikon keskiviikkona Turussa TPS:n vieraana.

 

HIFK:n avauskokoonpano: 

Tiainen (MV)
Ulmanen (Eld Muutot) > Hyppönen (Haavisto Oy) 80′
Ahadi
Järvinen > Pallas 69’
Erikson Carlos
Kujanpää (CGI) > Äijö (Helsingin Uutiset) 85′
Hänninen
Wahlman > Varis 80′
Puro (Plushouse)
Arajuuri (Skigarage.net & The Brand 9)
Pasi 

Muutoksentekijät: Jammeh (MV), Bamijoko (Fuse Training Center)   

Varoitukset: Ahadi 35’ (HIFK), Erikson Carlos 45’ (HIFK), Ölander 71’ (Gnistan), Wahlman 75’ (HIFK), Pasi 83’ (HIFK), Tiainen 90+6’ (HIFK)