Skip to main content

HIFK – EIF
0 – 2
Miesten Ykkönen
Pe 18.8.2023 Klo 18:30
Bolt Arena 

HIFK ja EIF ottivat perjantai-iltana yhteen Töölössä Maailman arvokkain pelipaita –tapahtumassa, jota paikan päälle oli tullut seuraamaan reilut 2700 katsojaa. EIF onnistui hakemaan täydet kolme pistettä matkaansa vakuuttavan esityksen päätteeksi. Tammisaarelaisryhmä hallitsi palloa ja piti Tähtirinnat tehokkaasti pois vaarallisilta maalipaikoilta lähes koko ottelun ajan. Ottelun puoliajalla muistettiin komeasti Special Olympics –maailmankisoissa menestynyttä Sisujengiä.  

Maalit: 

0–1 Efimov 36’ (EIF)
0–2 Kante 56’ (EIF) 


Ensimmäinen puoliaika 

Vierailija EIF pääsi jo 4. minuutilla hieman onnekkaan pompun ansiosta maalipaikalle ja hyvässä vireessä oleva Tiemoko Fofana pääsi kokeilemaan, mutta Paulus Arajuuri ja Obed Malolo ehtivät viime hetkellä laukauksen tielle hieman rangaistusalueen sisällä. 

Vain minuutti myöhemmin toisessa päädyssä oli HIFK:n vuoro, kun Antti Ulmanen tarjoili päätyviivan tuntumasta takatolpalle unohtuneelle Jarkko Heimoselle korkean syötön, mutta Heimosen oikean jalan laukaus karkasi hieman etukulmasta ohi.

Vartin pelin kohdalla HIFK:lle oli avautua hyvä tilanne, kun EIF:n maalivahti Ramilson Almeida joutui vaikeuksiin pelin avaamisessa. EIF onnistui onnistui puolustamaan tilanteen ja kunnollista laukausta ei lopulta kuitenkaan tilanteessa nähty. 

Reilun puolentunnin pelin jälkeen vierailija Ekenäs IF siirtyi ottelussa 1–0 johtoon sivuvaparin jälkitilanteesta. Sam Jammeh HIFK:n maalilla onnistui nyrkkeilemään vaarallisen keskityksen, mutta paluupallosta Stanislav Efimov laukoi komeasti pallon tolpan kautta etuyläkulmaan. 

Maali jäi avausjakson viimeiseksi kunnon tilanteeksi ja tauolle lähdettiin EIF:n johtaessa ottelua 1–0.

Toinen puoliaika 

 56. peliminuutilla EIF siirtyi 2–0 johtoon. Avausmaalin viimeistellyt Stanislav Efimov löysi nerokkaalla syötöllä Abdoulaye Kanten, joka oli unohdettu täysin yksin maalin eteen. Kantella ei ollut lopulta vaikea työ siirtää EIF kahden maalin edelle.

72. minuutilla oli erittäin lähellä, että EIF olisi karannut kolmen maalin karkumatkalle. Ensin Tiemoko Fofana ohjasi pallon tolppaan, josta pallo tuli yksin maalin edessä olevalle Stanislav Efimoville, jonka yrityksen Paulus Arajuuri pelasti maaliviivalta. 

EIF onnistui toisella jaksolla pitämään HIFK:n pois vaarallisilta maalipaikoilta ja kavennusmaalien teko oli täten erittäin haastavaa, vaikkakin toisen jakson pallonhallintaprosentti oli lopulta niukasti HIFK:lla.

Lisäajan toisella minuutilla HIFK oli lähellä kavennusta, kun vaihdosta tullut Aleksi Wahlman puski pallon ylärimään.  

Ottelun lopputulos päätösvihellyksen jälkeen oli 2–0 vieraille ja EIF poistui Töölöstä mukanaan kolme pistettä.

HIFK pelaa seuraavaksi vierasottelun Turussa ensi torstaina ja vastassa tuolloin on TPS. 


HIFK:n avauskokoonpano: 

Jammeh (MV)
Heimonen
Äijö (Helsingin Uutiset)
Malolo > Wahlman 69’
Ulmanen (Eld Muutot) > Hyppönen (Haavisto Oy) 78’
Saira (Mamma Rosa) > Erikson Carlos 64’
Järvinen
Kujanpää (CGI) > Ahadi 70’
Hänninen > Finnäs 78’
Puro (Plushouse)
Arajuuri (Skigarage.net & The Brand 9) 

Muutoksentekijät: Tiainen (MV), Pasi  

Varoitukset: Äijö 73’ (HIFK), Puro 79’ (HIFK), Esua 82’ (EIF), Erikson Carlos 90+4’ (HIFK)